Pompa nowa Ruville , dwa miesiące temu wymieniana z rozrządem.
Printable View
Pompa nowa Ruville , dwa miesiące temu wymieniana z rozrządem.
Problem już się zaczął zeszłej zimy tak jak pisałem niżej, wymieniałem termostat nie pomogło , pomogła wymiana czujnika temp. płynu, nie chce teraz znów wymieniać na chybił trafił. Rozrząd wymieniałem 2 miesiące temu problem jest od tygodnia. Natomiast jeśli chodzi o pompę to z tego co wiem przy jej uszkodzeniu lub złej pracy silnik się raczej przegrzewa.
Dziś znów "macałem" przewody chłodnicy tak dokładniej i okazuje ze ten dolny jest lekko letni przy 77stopniach a górny ciepły. Coś czuje że termostat jest cały czas lekko otwarty.
Aha jeszcze jedno, jeżdząc tak udało sie go rozgrzać do 80 stopni po czym zaparkowałem z wł. motorem i temperatura zaraz spadła na 77 ale nie niżej.
Tylko nadal nie rozumiem jednego, skoro ciecz płynie z bloku silnika do termostatu to czemu wąż górny nagrzewa się bardziej niż dolny. Gdyby kierunek przepływu był odwrotny wydawało by mi się to bardziej logiczne.
Tu już nie chodzi o oszczedzanie na cześciach tylko o samą ciekawość.
czego możne być wina ze w ciągu miesiąca znowu padł czujnik temp. ?
Tania podróbka?
no nie wiem czy taka tania podróbka. kupiłem ten czujnik w inter carsie za chyba 50 zl
Też kupowałem w inter carsie (gdzie twierdzą że to orginał w co akurat nie wierze) i jak u mnie się okaże że to znów czujnik to juz będę musiał kupić trzeci czujnik przez niecały rok czasu, kiedyś kupowałem na allegro i padł po kilku miesiącach.
leno89 a jakiej firmy kupiłeś ten czujnik ? w IC
Byłem sie dziś tam zapytac i powiedzieli ze oryginaly ze skody 70zl tylko ja wtedy mialem jakas zniszke i zaplacilem 50zl. To chyba mam ten ze skody