-
Ubezpieczyłem A3 w MTU (grupa Hestia). Jako współwłaściciel za pełny pakiet płacę 1900 rocznie z groszami (zniżka 60 proc., ale jakieś dodatki za "małoletniego" współwłaściciela). Miałem z nimi śmieszną sprawę - auto ubezpieczyłem w lipcu, wpłaciłem 1 ratę (pozostały 3) i miałem czekać na polisę i druczki kolejnych wpłat pocztą...czas mijał, przyjemnie się jeździło, ale przypomniałem sobie ostatnio, że nie dostałem od nich nic pocztą:|
po telefonicznym wyjaśnieniu okazało się, że konsultantka źle wyliczyła stawkę (o 100 zł za mało), firma nie wiedziała co z tym zrobić i nie odzywali się...załatwili sprawę dopiero po interwencji, ale za to tą brakującą stówą obarczyli konsultantkę ;)
-
ubezpieczenie
Ja mam swoje w avivie,cena dobra za pełen pakiet 1590 ze współwłaścicielem;)Polecam porównywarkę rankomat.pl- trochę dużo pytań ale mają kilka firm i coś tam zawsze można przebrac,poza tym teraz dają ass z awarią od siebie w gratisie
-
Ja mam OC w Mbanku.Płaciłem ok 650zł chyba. Bo OC to nie ważne gdzie.Ale AC to już tak
-
ubezpieczenie OC kończy mi się za miesiąc . Właścicielem samochodu jest ojciec ma maksymalne zniżki. Ja jestem współwłaścicielem i w tym roku przypada mi 10 % zniżki za bezkolizyjną jazdę.
Może ktoś mi zaproponować tanie ubezpieczenie OC?? Obecnie mam w HDI
-
ja sam sobie ubezpieczam ....nawet wyliczyłem sobie taniej niż te direkty dajrekty
do wyboru generali, compensa, interrisk - tu kalkuluję bo tanio a w przypadku AC firmy pewne
OC zniżki przechodzą,
AC jak ktoś nie miał nigdy AC to zniżki od 30-40 % daję
20 % zawsze dodam jak ktoś poprosi o kalkulację na PW (ze względów formalnych tylko dla osób z terenu Jarosławia, Przeworska i okolic woj. podkarpackie)
5 % zniżki bo mogę ...
ja mam OC + AC w Generali
OC -60 % bo miałem
AC -40 % bo nigdy nie miałem
- 20 % bo czemu nie
- 5% ... na browara żeby zostało :)
a firmy lubią dowalać zwyżki za A3 bo to auta z grupy podwyższonego ryzyka ...
-
Wie ktoś może ile max trzeba czekać, żeby firma oddała pieniądze z OC i AC po sprzedaży auta???
-
do 30 dni od daty rezygnacji z polisy osoby ktora nabyla auto
ale to dotyczy tylko OC
AC nie przechodzi na nowego wlasciciela ( wygasa z dniem sprzedazy )
-
Jeśli chodzi to mogę polecić PZU (wiem,też byłem w szoku) za OC przy -60% i za to że jestem nowym klientem policzyli mi za a3 8L AHF '99 - 389zł/rok
-
Ja polecam HDI.
Mamy tam wszystkie ciężarówki i osobówki i nigdy ie było problemów z wypłatą odszkodowania i wyceną.
Za SB zapłaciłem OC i AC mniej iż w PZU i u innych ubezpieczycieli.
-
Witam
Szukam tego w internecie ale o dziwo nie mogę znaleźć.Czy w PZU jest opcja wykupienia AC przyporządkowana tylko do jednego kierowcy(właściciela auta) i są zniżki z tego tytułu?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedź może jest tu jakiś agent ubezpieczeniowy.Mam nadzieję że jasno sprecyzowałem pytanie.
Edit
Ok juz wiem.infolinia..nie ma takiej opcji w PZU.