Jak to podklejony?
Printable View
Jak to podklejony?
no podobno jak sie pojawiaja lub zanikaja bad sectory na takim liczniku w wiekszosci pzypadkow wystarczy podkleic lub jak kto woli wymienic klej tasmy laczacej wyswietlacza. Moze rzeczywiscie nie wyrazilem sie jasno :)
Niestety cierpie na chroniczny brak czasu zeby oddac licznik do takiej naprawy, no i servis komputerowy i telefoniczny ktory zgodzil sie u mnie tego podjac za "normalna cene" bedzie to robil na liczniku pierwszy raz, wczesniej tylko wymieniali klej w matrycach Apple. Troche sie boje ze moze nie dzialac po ich probie.
Na moje oko to jest wina samego wyświetlacza a nie taśmy. Więc wyświetlacz raczej do wymiany. Gdyby to była taśma to całe linie by Ci zanikały a nie tylko brzegi.
zdjecie zrobione rano przy nizszej temperaturze. Przy wyzszej zanikaja cale linie.
Choc moze i racja moze poczekam do wyjazdu do Polski i tam dam do wymiany to bedzie pewniejsze
Mam tylko jeszcze problem z kodowaniem kluczyka, mianowicie w orginale mialem IMMO2 a zegary z Fis IMMO1. Teoretycznie nie powinno byc problemu bo mam w orginale Crypto Id48 ale u mnie wyskoczylo ze moje crypto osiagnely juz swoj limit kodowania. Zakupilem nowe-czyste i lipa nie moge zakodowac i od 2 tygodni wpisuje PIN w zegary zeby odpalac auto do pracy i spowrotem :(
zobaczysz że wymiana taśmy w tym fisie nie da Ci nic, jesli linie na obrzeżach znikają, masz uszkodzony fis i tyle :)
Panowie FIS mi pokazuje za małe spalanie o 0,6. Tzn. Spaliłem 6,4L/100 km a na FISie mam 5,8L/100 km. Teraz mam ustawione vagiem na 100% nie wiem czy dać na 105% czy może zjechać na 95%?
Owieczka te wartosci dotycza plywaka w baku i nie wiem czy to ci cos pomoze. W kazdym aucie jest inaczej wiec to jest metoda prob i bledow po zmianie. Pamietaj tezze fis pokazuje przyblizone spalanie a nie dokladne.
Nie DanioUK, owieczka dobrze pisze on chce skorygować wskazania komputera na fisie co robisz w kanale 03, ale najlepiej to przestawiać metodą prób i wyliczeń, natomiast korekcję wskazań przez wskaźnik paliw(pływak) o czym piszesz to w kanale 30.