hmmm moze sprzegielko za jedyne 500zl :) czesta sprawa w audi. kiedy ci ta klima halasuje?? zaraz po wlaczeniu, czy np. jak jedziesz i sie zatrzymasz?
Printable View
hmmm moze sprzegielko za jedyne 500zl :) czesta sprawa w audi. kiedy ci ta klima halasuje?? zaraz po wlaczeniu, czy np. jak jedziesz i sie zatrzymasz?
davenam gdybys chociaz troszke, troszke poszukal na forum to bys przeczytal ze nascie juz chyba osob kupowalo regenerowane kompresory po 300-500zl i nie maja znimi zadnego problemu
a 2tys zl to nawet w ASO kosztuje mniej
a do klimatyzacji jest jeden duzy temat
Witam !
Mam pewien problemik z moją trójeczką, z tydzien temucos sie spierdzieliło z klimatyzacją po włączeniu jakąs minut działa a pozniej cos zaczyna głośno warczeć i samochod caly sie trzęsie, myslalem ze napelnie klime i bedzie ok. facet napełnil mi klime po czym stwierdzil ze to cos ze sprzęgiełkiem od klimatyzacji . i niby prąd do tego sprzęgiełka dochodzi pulsacyjnie i ono sie załącza i odłącza ,kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem co zrobic i gdzie sie z tym udać. inny mechanik mowil ze mam jechac na komputer, tam nie stwierdzili zadnych błędów, orientuje sie ktos co to moze byc i gdzie w Trójmiescie moge otrzymac pomoc ?:D Z góry dzieki! pozdrawiam
Witam
Ja też mam mały nieciekawy problem z klimą...Gdy kupowałem a3-kę klima nie działała i koleś powiedział, że wystarczy nabić. Pojechałem do warsztatu i okazało się, że klima jest szczelna (podobno) tylko sprężarka padła. Kupiłem sprężarkę (całe 350 zł :) ) Wymienili mi ją i okazuje się, że klima nie jest szczelna :(. Mechanik wykrył nieszczelność podobno w parowniku. Ciekawi mnie czy jest to trudna rzecz do wymiany? jak się dostać do niego i ile mniej więcej kosztuje nowy.
Jeszcze jedna sprawa. czy mogę sam w jakiś sposób wykryć nieszczelność. co prawda nie mam czynnika chłodzącego, ale zamiast tego wpompowałbym np CO2. Trochę nie wiem jak się do tego zabrać...
witam wszystkich mieszkam w małym miasteczku niedaleko Poznania , mam <<gdzieś>> nieszczelny układ klimatyzacji ,
kto mi poleci jak to zdiagnozować i ewentualnie naprawić no i gdzie
z góry dziękuje;-)
83tiger w każdym średnio ogarniętym serwisie klimy Ci to zrobią. Nabiją układ czynnikiem fluorescencyjnym i pod lampą UV wyjdzie nieszczelność.
sprawdz czy chodzi Ci wentylator - ten większy - jesli on sie zacina to klima sie dławi - mimo że wszystko wydajke sie ok
Witam
Kolejny problem jak ostatnio się objawił to brak klimy. Objawia się tym że nie słychac aby sprężarka się załączała(brak tego pstryku) czynnik jest full 0,8 kg uzupełniony dopiero co, a tu taka niespodzianka. Pora jest jeszcze ciepła wiec pomóżcie, jaka diagnoza? Z góry dzięki za pomoc