Jak mogę sprawdzić kodowanie licznika i wartości w kanałach adaptacji ?
Radio mam dokładnie takie: https://i.ytimg.com/vi/Xizi31JbSrk/hqdefault.jpg
Co do klimatronika wiem jak to włączyć i jutro w drodze do pracy sprawdzę na nim prędkość.
Printable View
Jak mogę sprawdzić kodowanie licznika i wartości w kanałach adaptacji ?
Radio mam dokładnie takie: https://i.ytimg.com/vi/Xizi31JbSrk/hqdefault.jpg
Co do klimatronika wiem jak to włączyć i jutro w drodze do pracy sprawdzę na nim prędkość.
To radio chodzi już po CAN sygnałowym, więc coś musi być z tym sygnałem nie tak skoro się wyłącza.
Co do kodowania to wchodzisz w licznik(instrument cluster) 17 i tam masz po prawej str pole Coding i XXXXX 5 cyfr kodowania
Wartości adaptacji sprawdzasz klikając na adaptacje , wpisujesz kanały i potwierdzasz i wyskakują ci wartości w blokach.
Nr licznika nie podałeś. Ważne jest czy ten nr co jest z tyłu na nalepce zgadza się z tym co pokazuje VAG.
Witam,
Radio - co więc powinienem zrobić?
Co do licznika to z tyłu brak nalepki. To konkretnie ten licznik http://goo.gl/75D54Y (po wejściu w link należy zjechać na sam dół). Wg. opisu na aukcji to numer 8L0920900.
Dzisiaj podłączę VAG (mam polski vag 4.9 - czy on mi to pokaże)?
Co do prędkości - klimatronik pokazuje tak jak nawigacja (różnica 1km/h) tak więc licznik pokazuje prędkość o 5-7 km/h za dużo.
Świece żarowe zaczynają mrugać po ok. 10-15 sekundach od uruchomienia zapłonu lub silnika w momencie gdy w desce rozdzielczej coś się tam uruchamia (jakby się płyta zmieniała w radiu, ale oczywiście nie ma tam płyt - taka przenośnia).
Mam jeszcze pytanie jak podłączałem liczni VDO to miałem zieloną i niebieską wtyczkę oraz taką cienką na środku na kablu zakończoną takim czarnym jakby pudełkiem (w jaeger się to przykręcało do licznika, w vdo nie było do czego więc leży to luzem wpięte w licznik wtyczką z drugiej strony). Co to takiego jest?
To się nie dziwie,że radio nie działa prawidłowo bo ten licznik nie obsługuje CAN do tego radia. Dałeś za ten licznik tyle co kosztowałoby założenie pełnego FIS + licznik z pełnym FIS.
Nie zawsze to co piszą w aukcji jest prawdą.
W Poznaniu wykodowanie immo kosztuje 400 zl a gdzie jeszcze zrobienie pełnego fis...To może prościej będzie wymienić radio?
Witam wszystkich,
mam problem (chyba) z licznikiem. Pokazuje zły stan paliwa ( przy 1/2 baku jest już rezerwa), często pojawia się błąd odnośnie spalonej żarówki stopu (wszystkie świecą) i w końcu najpoważniejsze z tego wszystkiego - wskazówka od temperatury skacze od lewej do prawej. Przy odpalaniu silnika pokazuje automatycznie ponad 120 stopni, po jakimś czasie skacze do 60 stopni i przez cały czas pojawia się błąd odnośnie temperatury. Problem dość uciążliwy bo załączają się wentylatory, zużywają się, a silnik jest wtedy niedogrzany.
Co można poradzić w takiej sprawie? Przed wizytą u elektromechanika chciałbym zaczerpnąć informacji tutaj :) Z góry dzięki za odpowiedź
Wymień licznik z Jaegera na VDO 8L0 920... z pełnym FIS dołóż wiązkę i manetkę a nie będziesz już miał takich problemów.
Panowie a czy w licznikach Jaeger i VDO występowały różne kodowania?, wymieniłem licznik w 1.6 8L0 919 860A na 8L0 919 860E pochodzący z 1.8t i ten nowy licznik nie chce przyjąć kodowania ze starego licznika, ogólnie wszystko jest ok tylko prędkość zawyża o dobre 25 km/h :)
Witam
Zakupiłem licznik z anglika przy próbie przegrania wsadu wyskoczył mi napis def i zaczoł migać fis. Od teraz da się odczytać wsad z licznika jednak nie da się wgrać tego co był .Da sie to naprawić czy licznik śmietnik ??
- - - Aktualizacja postu - - -