syrena jest zasilana z sterownika alarmu ma on kilkanascie pinow .szukalem jak to podlaczyc nie znalazlem.srodkowy pin syreny otrzymuje z sterownika impuls do wl syreny.rozcielem obudowe syreny jest tam rozbudowana elektronika.
Printable View
syrena jest zasilana z sterownika alarmu ma on kilkanascie pinow .szukalem jak to podlaczyc nie znalazlem.srodkowy pin syreny otrzymuje z sterownika impuls do wl syreny.rozcielem obudowe syreny jest tam rozbudowana elektronika.
A od kiedy tak jest????
Kolega Zbyszek troche sie zagalopowal.
- - - Aktualizacja postu - - -
Macie tutaj schemat sterownika alarmu:
Załącznik 10497
A ponizej polaczenie syreny i widac ze jest podlaczona jednak tak samo jak w przedlifcie:
Załącznik 10498
Witam! Mam tylko prośbę, żeby ktoś podpowiedział mi jaki sterownik itp. kupić żeby zamontować otwieranie auta z pilota. Aktualnie A3 ma centralny zamek otwierany tylko z kluczyka. Nie chciał bym kupić jakiegoś badziewia dlatego pytam, żeby zrobić to raz a dobrze. Byłbym wdzięczny za przykładowe linki z allegro co kupić. Pozdro!
Witam.Mam pompkę w wersji 8L0 862 257 K i ostatnio dokupiłem kluczyk na allegro, dorobiłem grot i i było kodowanie immo ale za nic w świecie nie mogę zaprogramować pilota, nie działa metoda przez jeden kluczyk w stacyjce na zapłonie a drugi(pilot) w zamek oraz na vagu nie mogę się połączyć z kanałem 01 czy tez 21 bo jest ciągle error, dodam ze sprawdzałem i mam antenkę podłaczoną.Walnięta pompka czy uszkodzony pilot?a może używkę inaczej się programuje?
a kupiłes pilota 433 Mhz?
Tak scyzoryk 433,92 Mhz
Dorwałem syrenkę 8l0951605A.
Ok, czyli w poliftach podłączana jest syrenka też tylko pod pompkę.
Myślę, że już dobrze wytypowałem kable.
1. Brązowy - T10 / 5 Masa / 31 - brazowy
2. Czarno-żółty - T10 / 1 Klakson(syrenka) dla systemu alarmowego - czarno/zolty
3. Czerwono-zielony - T10 / 8 Pompka centalnego terminal 30 - czerwono/zolty
Kabel czerwono-zielony (taki mam przy syrence i tylko ten kolor się różni - syrenka z A6 z 2005r.) odpowiadać chyba powinien czerwono-żółtemu.
Niestety po podłączeniu syrenka nie działa. Wydawało mi się, jakby zaraz po podłączeniu bzykła przez chwilę cicho. To mnie skłoniło do diagnozy - baterie padły. Rozebrałem ją dzisiaj i zobaczyłem:
http://images50.fotosik.pl/1921/c4b8f3e9c60c61e8.jpg
http://images40.fotosik.pl/2015/08d9ab8603a703bf.jpg
Wygląda na ori więc może po którymś roku jednak Audi wrzucało już bardziej dostępne baterie.
Po sprawdzeniu miernikiem, obie baterie podają po 4V więc wyglądają na ok.
1. Czy ktoś może ostatecznie potwierdzić rozmieszczenie kabli bo nie mam już pomysłu co mogło pójść nie tak...
Troche pokombinowałem i teraz jest tak ze jak próbuje zakodować pilot przez drzwi to tylko migną kierunki ale pilot dalej nie działa wiec wychodzi na to ze pompka jest zepsuta tak?czy może coś jest nie tak podłączone?