Ja za to mam problem z wyjeciem RNS'a.
Gdy wkladam klucze w otwory niestety tylko jeden mi sie 'zakleszcza', reszta w ogóle nie chce sie zahaczyc i nie moge wyjac radia.
Jakies pomysly?
Printable View
Ja za to mam problem z wyjeciem RNS'a.
Gdy wkladam klucze w otwory niestety tylko jeden mi sie 'zakleszcza', reszta w ogóle nie chce sie zahaczyc i nie moge wyjac radia.
Jakies pomysly?
masz juz wyrobione te mechanizmy. wsadz wszystkie wyjmaki, zdejmij ramke od przycisko pod navi. potem wyciagnij climatronic i od spodu wypchnij navi.
mozna probowac podwazac navi po wlozeniu wyjmakow, ale mozna latwo uszkodzic deske lub obudowe navi.
Z tego co wiem to u mnie było zmieniane radio przez poprzedniego właściciela z Audi Concert na RNS-e. Mój problem dotyczy przycisku "Mode" na kierownicy. Po naciśnięciu wyskakuje "no func", tak samo jest z "?sterowaniem głosowym". Oba te przyciski wywalają no func. Zmiana głośności działa, przełączanie utworów też. Wina leży po złym kodowaniu?
A masz w ogole zamontowany BT?
Sprawdz czy VCDS laczy sie z 77-Telephone
Sent from my iPhone using Tapatalk
przcisk ów jest tylko i wylacznie do obslugi telefonu
tutaj temat dla Ciebie :
http://www.a3-club.net/forum/showthr...E-w-kierownicy
Witam wszystkich,
Mam pytanie, obecnie w rns-e posiadam soft 200 i próbuje nagrać płytkę z upgradem (Kiepsko mi to idzie więc fajnie jak by ktoś z krk mógł pomoc). Wiem już ze płytka musi być bez speedcam bo te podobno nie posiadają upgradeu. Pytanie czy zamiast 2013 mogę nagrać płytkę 2014 (pojawiła sie taka na stronie my-navia) i liczyć na software upgrade i jeżeli upgrade jest na wyższy soft niż 220 to tez zadziala, bo obilo mi sie o uszy ze trzeba soft po koleji upgredowac.
Przy przejsciu CHORUS 2 DIN na RNS E brak K LINE .
Gdzie moge sie podpiąc ?
masz cana, wiec tego nie podlaczasz.
CAN jest tylko brak mozliwosci diagnozy z RNS E , nie mam akurat schematu .
K Line podpinam do Gateway PIN 4 ? bo tak znalazłem opis wtyki .