są w IC i orginały skody ale na dzień dzisiejszy brak
Printable View
są w IC i orginały skody ale na dzień dzisiejszy brak
90* stopni na szafie ma odpowiadac 80* na vagu, zgadza sie?
Mi pokazuje 82 na VAGu jak na zegar wskoczy 90. Temeratura zagrzanego silnika to min.80 stopni wiec myśle że jest OK:thumbright:
ja jutro bede wymienial termostat ten w obudowie i tez chyba powinno byc oki :-) najlepsze jest to ze miesiac temu wymienilem czujnik (zielony) a teraz ta obudowa posiada ow czujnik :) czyli poniekad jestem w plecy koszt czujnika brr.
jak to benzyniak to troche dlugo
Dodano:
ja kupilem taki i wszystko hulla
http://allegro.pl/czujnik-temperatur...928028876.html
Chłopaki, a jak sprawdzić czy działają świece do podgrzewania cieczy? Sprawdzałem je kabelkiem do plusa akumulatora i jedna iskrzy, mogę powiedzieć że mocno, a dwie pozostałe tak delikatnie prawie w ogóle. I sprawdziłem kiedyś ich grzanie jeszcze w ten sposób, że odłączyłem od nich fajki jak był zimny po całej nocy i nagrzewał się tak samo. Więc raczej nie działają. Oczywiście wiem na jakiej zasadzie one działają, że poniżej 5st itp. A jak sprawdzić czy w ogóle dochodzi do nich prąd z fajek? Jak ktoś wie to proszę o pomoc.
wiem ze w obudowie nie mam zadnych czujnikow, tak wymieniam calos po pierwsze jestem w uk i poprsotu nie oplaca mi sie wymieniac wszystkeigo pokolei jak sam zauwazylem juz sam czujnik (zielony) plus uszczelka i tez "zatrzask" kosztowal mnie 27£, a ta cala obudowa kosztowala mnie 67£ ktora posiada ow zielony czujnik plus czarny ktory do konca jeszcze nie weim do czego jest ( jak mozecie to pomozcie od czego on jest ) plus oczywiscie termostat ktory wg etki nie jest sprzedawany odzielnie wiec jak juz wymienie calosc to wtedy potwierdze czy faktycznie nie mozna wymienic samego termostatu bo jak sadze jest tam wsadzony jakis "normalny" ;-) moze pokusze sie o jakas fotke;-D
I dodam jeszcze mam mechanika zaprzyjaznionego w salonie audi i powiedzial mi ze jak siada termostat czy ow czujnik to moze pojawiac sie kontrolka ESP gdyz to jest powiadomienie uzytkownika do przybycia do serwisu bo cos sie z tym autkiem dzieje. ( klient przywiezie pieniadze tak to niemcy wymyslili ) :)
Ten "czarny" to nie jest czujnik tylko złącze grzałki elektrycznej termostatu. (termostat w AVU i BFQ nie wiem, może jeszcze w innych silnikach jest sterowany elektrycznie tzn. samo zagrzanie płynu chłodniczego go nie otworzy musi jeszcze zostać zasilony napięciem 12V przez ECU )
Nie można wymienić samego termostatu. Termostat jest na stałe powiązany z plastikowym króćcem przykręconym dwoma śrubkami do reszty.