To nie lepiej dorzucic te 200zl i poszukac ori zenonow ale w polifcie ? ;) Te lampy ktore pokazales maja juz w sobie przetwornice i zarniki.
Printable View
Boski13 w gruncie rzeczy dużo roboty z tym nie ma (z montażem nowszych lamp), musisz tylko wyciąć dwie blaszki po obu stronach samochodu. Ja bez żadnej wprawy wycinałem to około 1h w warunkach przed garażowych.
Jest dużo tematów o tym krok po kroku, poszukaj i zdecyduj.
Ja bym kupił lampy od poliftowego a3, będzie ładniej się prezentować.
Pozdrawiam
Chłopaki pewnie że wyglądają o wiele ładniej i chciałbym takie zamontować ale nie mam do tego ani warunków ani narzędzi. Jedyne co to albo udać się do jakiegoś blacharza który by to zrobił albo pogadać z chłopakami ze Szczecina którzy to robili i chcieli by pomóc. Zobaczymy, jeszcze jedno pyt, bo waham się czy do mojego srebrnego auta nie wstawić innych lamp z tyłu. Waham się między dymionymi albo oryginalne po lifcie. Tylko czy do tych po lifcie też jakieś przeróbki trzeba czy tylko przekładam ?
Kup poliftowe, są bardzo ładne i potem przy sprzedaży auta będziesz miał gwarancję, że kupiec nie będzie marudził. Po prostu je przekładasz, żadna filozofia.
Dokładnie tak jak mówi kolega Igor, kup poliftowe, pasują p&p, nic nie trzeba poprawiać.
A co do dymionych to raczej odradzam do srebrnego auta.
Aha czyli tył pasuje idealnie, no to na bank biorę te poliftowe do tyłu
Zak?ada? kto? takie do srebrnej a3:
http://moto.allegro.pl/item760835695...lack_depo.html
???
jak dla mnie to chyba lepiej pomalowac ori lampy, sam mam srebrne auto i jak tylko kupie polifty do przodu to zastanowie sie czy ich tak nie przerobić.