00991
Witam! Czy komuś udało się ten błąd usunąć? Nie znalazłem nic ani na forum ani na necie.
Printable View
Monte Cristo byłem u mechaników przy okazji zmieny hamulców kazalem sprawdzic szczelność wydechu. Okazało się że turbina jest pęknięta rozumiem ze te błędy które miałem mogą być spowodowane tym??
Przy okazji duzo ludzi czyta ten temat wiec"
Nie wiem dokladnie gdzie to pęknięcie jest. Czy wchodzi w gre spawanie takiego przedmiotu? Zna ktoś dobry warsztat regenerujacy turbo?
1182 Adaptacja wysokości
sygnał poza wartościami granicznymi
17967 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
mi pokazue cos takiego i coz moze byc przyczyna albo co zrobic aby tego nie bylo?
Zrobiłem dzis test przepływomierza, więc tak -w bloku 114 wartość przepływki jaką zczytuje z trzeciego pola to 135-151% w zakresie 1500-4500rpm i cały czas w tym zakresie przekracza lub jest równa wartości pola drugiego, powyżej 4500RPM ta wartość z pola trzeciego spada do 125-130% i jest już nieco niższa o jakieś 5-10% od wskazań pola drugiego. Poza tym jak sprawdzam fault codes jest błąd którego sie nie da skasować o treści :
16486 - Mass Air Flow Sensor (G70) Signal too Low
P0102 - 35-00--
Co to może oznaczać konkretnie, czy te wartości są niepokojące, co oznacza ten błąd w połączeniu z wartościami. Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
Jak dla mnie to wyglada na walnieta przeplywke, sadzac po bledzie i wartosciach. prawidlowe wartosci w trzecim polu to o ile sie nie myle to okolo 135. najlepiej pozycz od kogos przeplywke dobra, zmien i sprawdz jeszcze raz
Tak będę musiał zrobić, w czwartek może ktoś bedzie z AJQ i pożyczy na chwile :), dzięki Sebek za sugestie i za progsa.
Dziękuje wszytskim za pomoc Miro przeszukiwałem temat w sprawie tych błędów A co oznaczja te kody pod spodem pod kodami błędów (79-00 - Please Check Fault Codes) Co do błędu 00537 - czujnik tlenu to pisało mi cos "Regulacja z sondą Lambda, Kontrola czujnika tlenu" czy to ma jakis związek z centralnym jak lambda jest od spalin?? POZDRAIWAM
Wczoraj wywaliło mi następujący błąd (nie da się go wykasować)
http://www.fothost.pl/upload/10/02/fc45956d.jpg
Nie wiem czy ma to związek z kontrolką EPC (podczas jazdy zapala się) :?:
Gdzieś na innym forum znalazłem coś takiego:
Ten błąd 17978 to trzeba by nieco rozwinąć.
Przyczyną usterki może być:
- próba uruchomienia silnika nieprawidłowym kluczykiem
- próby manipulacji
- zwarcie przewodu przesyłania danych
- błędne kodowanie
- usterka w systemie immobilizera
- uszkodzony lub nie działa komputer sterujący immobilizerem
- nastąpiła wymiana komputera sterującego bez dopasowania immobilizera
Skutki:
- silnika pracuje przez chwilę i zatrzymuje się
- miga lampka sygnalizacyjna rozgrzewania świec.
Sposoby na usunięcie usterki:
- dopasować komputer sterujący silnikiem do immobilizera
- sprawdzić instalację i sam immobilizer
Co Wy na to? Jaka jest Wasza diagnoza? Czy ma to związek z kotrolką EPC? co mam zrobić?
Chodzi rzecz jasna o moją Ibizę 1.4 benzyna 2001
dziś podczas jazdy, po delikatnym niemal muśnięciu pedału przyspieszenia wyskoczyło EPC. Na światłach zgasiłem samochód i odpaliłem raz jeszcze, dojeżdżając do następnych świateł delikatnie nacisnąłem pedał przyspieszenia i kontrolka znów się zaświeciła... przypadek?
inna rzecz - ktoś na innym forum zasugerował że może to być przyczyna założonego zabezpieczenia antykradzieżowego, pytanie jakiego i czy to prawda?
scrabit jest to blad który sie pojawia gdy odpalisz samochód jak świeci jeszcze immobilizer, i samochod gaśnie. A po drugie jest to błąd sporadyczny więc mało ważny. U mnie byl ten błąd ale wykasowałem go bez problemu :P Ale nie wiem czemu u ciebie nie da sie go wykasować :D