-
a czytalem gdzies tylko nie moge teraz znalezc, ze ktos wlozyl pompke
8D0... do przedlifta i dzialalo mu otwieranie samej klapy.
to mam drugie pytanie, kupilem uzywany kluczyk scyzoryk, gdzie powinien znajdowac sie
transponder? chcialem rozlozyc glowke i nawet po odklejeniu znaczka i odkreceniu srubki nie chcial sie rozlozyc. czy w glowce powinna byc pestka? jezeli tak to czy moge ja zaprogramowac u mnie (oczywiscie pin posiadam)?
-
otwieranie bagażnika za pomoca pilota nie zależy tylko od pompki, a jeszcze od tego czy masz siłownik elektryczny w klapie bagażnika czy nie. W A3 przed liftem nie były montowane seryjnie takie siłowniki.
-
ha tzn ze mam bo jak robilem wkladke to musialem kupic caly zamek klapy i on byl toszke inny niz u mnie a do mojego podlacza sie jeszcze wtyczke, ale teraz to i tak kupilem juz pompke :/ a co z pytaniem wyzej?
-
Zamek jest identyczny w polifcie i przedlifcie - obie maja wtyczki.
Pewnie widziales to u mnie - ja mam przedlifta i otwieranie z pilota tylko tak jak napisal Etanol - mam zalozony silownik z polifta.
Co do kluczyka to transponder jest w glowce z grotem.
-
Panowie ma ktos rozpiske pompki mam na mysli jak kabel do czego??
Gdzies to bylo wszesniej - mialem zakladke ale jak to z kompami bywa no i teraz nie moge tego znalezc.
-
Witam. Zima się zbliża a u mnie mały zonk - wciskając na pilocie przycisk, żeby drzwi się otworzyły, otwierają się tylko drzwi pasażera i bagażnik. Żeby wejść od strony kierowcy muszę opuścić szyby i ciągnąć za klamkę - nie jest to przyjemny zabieg podczas deszczu a co dopiero będzie jak spadnie śnieg:)
Po wciśnięciu przycisku od otwierania drzwi słychać syk przy zamku, oraz pompka w bagażniku pracuje - tak jakby zasysała powietrze, ale, że zamek w drzwiach nie idzie ani w górę ani w dół to po 15 sekundach przestaje pompować.
Co to może być? Czy rozwaliło się coś przy zamku w drzwiach czy to ta nieszczęsna pompka w bagażniku padła i nie ma siły otwierać/zamykać drzwi kierowcy?
Od strony pasażera wszystko gra.
Pozdr
-
kabel sie mogl przetrzec i dlatego moze nie otwierac, albo "dzyndzelek" o cos blokuje i nie ma sily zeby isc w gore w dol
-
Opisany problem pasuje do nieszczelności przewodów pneumatycznych, sprawdź czy dochodzące do pompki przewody sa dobrze dociśniete w gniazda.
-
Witam,
rozebrałem wczoraj drzwi no i niestety okazało się, że pękł czarny wężyk który jest odpowiedzialny za dostarczanie powietrza do zamka - dlatego drzwi się nie otwierają/zamykają. Udało mi się jakoś go zamontować ale coś jest chyba z zamkiem gdyż mechanizm nie ma siły aby otworzyć drzwi, porusza się 1/4 w dół i wraca. Zatem czy muszę szukać nowego zamka czy kombinować jakoś to naprawić? Dodam, że ręcznie można wcisnąć rygielek dopiero po zamknięciu drzwi...
http://img72.imageshack.us/img72/4598/dscf1879n.jpg
-
Widze ze zalatales go tak "na sztuke" wiec jak to ma dzialac. Zrob poprawnie a pozniej bedziesz myslal o zamku.