Ok Thx ;) a orientujesz się może jaki to koszt ? ;>
Printable View
Ok Thx ;) a orientujesz się może jaki to koszt ? ;>
Nie wiem jaki koszt samego sprawdzenia ciśnień, ale (jeśli tego jeszcze nie robiłeś) wypadało by zrobić obsługę klimatyzacji z wymianą czynnika. Koszt ok 80 -150 zł. Jeżeli nie ma nic czynnika powinni najpierw usunąć nieszczelność.
Tyle że to się robi raczej na wiosnę bo w zimie i tak nikt klimy nie używa ;).
Błąd wywala czy w blokach pomiarowych to się odczytuje?
Ok dobrze wiedzieć. Na przykład jak miałem uszkodzony czujnik temperatury płynu chłodzącego, który rozłącza klimatyzację przy 120 stC to nic nie pokazywało. Dlatego szukałem przyczyny miesiąc :).
Naciskasz jednocześnie obieg wewnętrzny i w strzałkę górę i tam możesz ok 70 różnych parametrów odczytać. Listę co oznaczają znajdziesz w internecie.
Ok panowie dzięki za informacje sprawdzę to jutro i dam znać jak tylko podłącze nowy akumulator ;)
- - - Aktualizacja postu - - -
HELP ME ! Po naciśnięciu przycisku obiegu wewnętrznego i górnej strzałki pojawiły mi się oznaczenia C1 , C2 , C3 i tak do C78 co dalej jak to obsługiwać ??? Wrrr w dodatku przestawiłem temperaturę z Celsiusza na Fahrenheita ;/
Czy jest prawdą, że w VAGach klima poniżej 5stopni nie włącza się??? Da radę to jakoś przeprogramować???