no nie zupełnie, ten błąd wyskakuje w trakcie jazdy...
a co jest jego przyczyną?
Printable View
Przyczyną błedu tego jest coś związane z immobilizer, np. odpalenie samochodu gdy jeszcze świeci kontrolka od immobilizera. Mi ten błąd wyskakuje tylko w takim przypadku i tak jak mowiłem jest to błąd sporadyczny więc nie jest on zbyt poważny . A skąd wiesz ze wyskakuje w trakcie jazdy jak nie możesz go skasować ??
bo wywala mi EPC... i to dopiero w trakcie jazdy...no chyba że jedno z drugim nie ma nic wspólnego... a skasować się nie da bo probowaliśmy kilka razy i nic.
Mi się wydaje ze jedno z drugim nie ma związku , ale nie mam pojęcia czemu nie możesz wykasować tego błędu. U mnie wykasował się bez problemu :P
16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
P0134 - 35-10 - - - Intermittent
dzisiaj VAG'owałem znajomemu samochód i wyszło coś takiego :) na blokach Lambda wygląda właśnie na nieaktywną, może być to przyczyną falowania obrotów przy odpalaniu?
A kolega ma instalację gazową?
Miałem kiedyś podobny problem z sondą, falowały obroty...
Wymieniłem na nową ori sondę, obroty nadal falują:(
To chyba nie to...
Szukałbym raczej przyczyny w przepustnicy lub jakiejś nieszczelności, a sondę i tak trzeba wymienić;-)
tak jest to silnik AGN z gazem
obroty falują zaraz po odpaleniu oraz po "przegazówce"
u mnie tez to bylo. Przeczyścić przepustnice, zaadoptować, wymienic filtra paliwa powietrza. Do gazownika ustawić mapy. Prawdopodobnie na wolnych obrotach nie jest zgrana instalacja lub była i się rozjechało wszystko. O LPG trzeba dbac!!!