Witam wszystkich. Może ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc. Pacjent A3 1,9 TDI AGR, od momentu kupna łapało notlauf. Zrobiłem tak 3tyś i stwierdziłem że nie da rady tak jeździć więc turbo out, zawór zapieczony, rozruszałem chodzi jednym paluszkiem, grucha ładnie otwiera przy ciśnieniu około 0,5bar z kompresora. Założyłem turbo, rozgrzałem samochód i ogień. Standardowo 120km/h i koniec. Sprawdzam jeszcze raz grucha chodził ładnie dmuchając kompresorem. Podmieniłem n75 z n18 i niestety zaczęło tak lać że przy 80km/h wycieraczki ledwo zgarniały. Testy były na n18 zamiast n75 tylko na 3 biegu i przy 4tyś przeładowanie było tylko 0,1 bar i odcina. W kompie standardowo przekroczona wartość doładowania czy jakoś tak. Teraz pytanie, czy to normalne że tak przeładowuje na n18 zamiast n75? Czy przyczyny trzeba szukać gdzie indziej? Niestety nie mogę znaleźć nikogo kto ma TDI z turbo na wg i zaworkiem na kwadratową wtyczkę żeby podmienić zaworek n75, a wydać 150zł na zaworek który może okazać się zbędny nie uśmiecha mi się. Ma ktoś jakieś pomysły?