Wkońcu załóżyłem fele pakiet letni bo udalo mi się kupić oponki letnie w sam raz na moje potrzeby, i do tego wyważenie i są już na samochodzie :) + rameczka klubowa na froncie, wkońcu :)
Printable View
Wkońcu załóżyłem fele pakiet letni bo udalo mi się kupić oponki letnie w sam raz na moje potrzeby, i do tego wyważenie i są już na samochodzie :) + rameczka klubowa na froncie, wkońcu :)
szlif reflektorów przednich jeszcze trochę a będą jak nowe , niedługo tył:)
Nowa poduszka silnika Lemforder.
Nowe świece żarowe i tempomat.
Wyczyszczone wtryski środkiem Liquid Moly. Więcej w moim temacie :)
Nowe tarcze 330 mm i zaciski brembo 4 tloczkowe klocki textar ;)
Naprawiłem podnoszenie szyby w drzwiach pasażera. Oczywiście wymiana ślizgu, obyło się bez zdejmowania ramy. :D
Naprawiłem wentylator chłodnicy oraz kupiłem jej wnętrze od s3 (podsufitka, plastiki w kolorze czarnym oraz boczki skórzane)
P.s szkoda że tak dziś leje bo nie mam jak tego wszystkiego założyć :(
wklepane dzięki tapatalk za pomocą telefonu
Dzisiaj rozgrzałem do czerwoności swoje autko, musiało się troszkę poruszać!
Wyczyszczony Egr i kolektor ssący :)
Wyczyszczony EGR jak narazie, w planach czyszczenie kolektora :)
Wymiana gum i łączników stabilizatora........ cicho się zrobilo i jakby sztywniej
Zamówiłem 4 amortyzatory zawieszenia, podnośniki tylnej klapy i przednie przewody hamulcowe :p
Tyle na początek przygody z A3 :)
Zamontowane "nowe" używane nadkola przednie bo stare były konkretnie wypalone od jazdy na glebie,
pomalowane zaciski z tyłu, podklejona listwa na tylnym zderzaku. :)
Na końcu mycie.
Odkurzanko środka.
Przez weekend pieściłem AGNe & został Wymieniony Sworzeń L ,jak & Pr .. + Tuleje Wahacza :)
zaś okazyjnie.. Wymalowane wszystkie zaciski na Czerrrrw :D
Zatankowana vervą i odkurzona.
Może to nie dziś ale będzie się działo
W poniedziałek auto idzie do lakiernika...konserwacja progów, lakierowanie przedniego zderzaka, plus inne pierdoły (ranty drzwi itp), w międzyczasie jak będzie stało demontaż kół, sprawdzenie ALU czy nie są krzywe, piaskowanie i malowanie w czarny mat...na koniec polerka i będzie git majonez :)
Jutro albo w niedzielę montaż łączników stabilizatora tył...obecnie brak ale nie odczuwam różnicy...a przed ogólnopolskim spotem trzeba jeszcze kilka innych pierdół ogarnąć jak np. konserwacja tapicerki skórzanej, naprawa tylnej wycieraczki i wymiana żarników...pracowity koniec miesiąca się zapowiada... Ale dla niej wszystko
Kilka dni temu wymiana akumulatora. Dziś komplet nowych żarówek od Philipsa - długie, krótkie i boczne kierunki.
U mnie również wymiana akumulatora bo stary padł.
Wymieniony olej w silniku i skrzyni oraz zawór N75.Wyczyszczone odplywy oraz umyty silnik.Dzisiaj pierwszy raz uzywalem glinki i cleanera :) jutro woskowanie odswiezenie skory i odkurzanie
Zakupiłem komplet hebli na 4 łapy ATE PowerDisk + ATE ceramic .
Zakupione radio CB za grosze mTech Legend II i antenka President
Dywaniki z sLine
wymieniony moduł zapłonowy i olej plus filtry :D
Wymiana paska wielorowkowego na Conti :)
nowy filtr paliwa i nowa naklejka ;)
Sprzątanie , myjka woskowanie przed OP 2014
Wymiana żarników ksenonowych:D
Dzisiaj dostał prosto z ASO spoilery nadkola przedniego . Jutro montaż hebli ATE kompletu i wymiana oleju w Tiptronicu.
poprawione oświetlenie w tablicy rejestracyjnej bo nie łączyło
zakup POORBOY'S WORLD Natural Look Dressing :D
wymiana rozrządu,pompa wody,świec,rolka paska wieloklinowego,płyn w chłodnicy,czujnik wałka rozrządu
Czyszczenie --> Regenerancja --> Malowanie zacisków przednich + Lutowanie zerwanego Czujn. Temp. Zewnętrznej :D
Nowy garaż ;-)
wymiana oleju w silniku,wszystkie filtry, sonda lambda i wąż powietrzno olejowy
- - - Aktualizacja postu - - -
mycie tapicerki,szyb,odkurzanie,mycie z zewnątrz+woskowanie i ręczne polerowanie,sprawdzenie ciśnienia w oponach :thumbright:
wyczyszczone plastiki pod maską, odkurzone w środku i zamontowanie gałki biegów od audi a1 ;)
Wczoraj wymiana oleju i filterka dzisiaj pucu pucu na zewnątrz i wewnątrz :) No i nowe miejsce parkingowe (garaż) :D jeszcze nie skończone ale już nie długo. :D
Wczoraj założona wkładka k&n filtry i wymieniony olej. Dzisiaj niunia jest na programie. Zobaczymy ile wydmucha :)
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Nabita klima.
wygłuszone drzwi , głośniki helix 130mm, nowa gałka zmiany biegów , przegub lewy, odboje :P
zakupione kompletne zderzaki S3 z pelnym PDC - wkrotce beda zamontowane i juz bedzie kompletne S3 look :)
Zalozylem nowe zimowki
Pranie bagażnika oraz tylnej kanapy. W weekend biorę się za przód;]
Dziś ładowałem akumulator, wczoraj wyjechałem i wjechałem nim z garażu do mycia, a dziś rano mały zonk ;d
Zamontowane oś. tablicy rej, kratki nawiewu poliftowe , świeża oliwa do silnika Motul specific 5 w 30. 504 507 zakupiona u Dzika :thumbright:
Nowe kółka na wiosnę: FELGI PORSHE 18" oraz wtryski od 110 ASV :D
nowe amortyzatory na tył wpadły :D
Wymiana łożyska tył :D
wymiana łożyska przód :) hamulce przód ATE PowerDisc:)
rozebranie i przeczyszczenie całego mechanizmu od przednich wycieraczek, chodzą teraz jak szalone! :D