Dokładnie. Potwierdzam, przekonałem się. Miałem TYCe i za nic nie mogłem ich wyregulować, aż mi się gwint od regulacji zjechał.
Kupiłem ori, założyłem, mała korekta wysokości i gotowe. Na przeglądzie wyszło idealnie.
Printable View
Dokładnie. Potwierdzam, przekonałem się. Miałem TYCe i za nic nie mogłem ich wyregulować, aż mi się gwint od regulacji zjechał.
Kupiłem ori, założyłem, mała korekta wysokości i gotowe. Na przeglądzie wyszło idealnie.
Bo tylko ori jest dobry, kiedyś miałem w leonie tyc tylko problemy.
Mam prośbę: potrzebuje opinii na temat przedliftowych xenonów ori... jak świecą? czy trzeba coś dłubać przy zakładaniu w przedlifcie... co myślicie? dzieki pzdro..
Gdzieś na forum było ale przypomnę. Świecą o niebo mocniej od zwykłych przedliftów jak i od poliftów na zwykłych żarówkach i na pewno też lepiej od hidów z którymi miałem styczność. Osobiście mam takie założone i jestem zadowolony. Reflektory bez przeróbek pasują w miejsce przedliftów, tylko trzeba pamiętać o zmianie wtyczek do reflektorów i najprawdopodobniej wymiany bezpieczników od świateł mijania z 10 na 15A
no a 2 służy do ustawiania lewo prawo,na stacjach diagnostycznych biora ok 20 zł za ustawienie,moim zdaniem nie ma co się bawić.
sory,nie tu.
Witam !koledzy pisze na forum ,ponieważ ostatnio u siebie w mieście widziałem ładna A3-ójeczke ,ale co skupiło moja uwage to lampy a raczej kolor świateł (żarówek)Były bystre i w kolorze niebieskim.Sam posiadam A3 z 2002 roku ,mam ori soczewki ,planuje zrobić cos takiego same u siebie ,tylko nie wiem co to było ,czy były to żarówki a może jaka modyfikacja.Czy ktoś mógłby udzielić mi jakiejś podpowiedzi ?
Poczytaj temat o zestawach HID.
Witam, mam pytanie do posiadaczy oryginalnych lamp Hella, czy jest możliwość zmiany jakiejś przysłony by dostosować lampę do jazdy z UK do kierunku prawostronnego.
witaj, jest możliwość, ale to trochę skomplikowane
Kumpel w omedze miał możliwość przestawiania na symetryczne i EU ale nie wiem czy UK. Budowa lampy soczewkowej (mijania) wymusza zastosowanie przysłony by nie oślepiać kierowców, czy przysłona zastosowana w poliftach w A3 jest przestawialna czy trzeba piłować, kleić kombinować ;).
jest przestawialna ale tylko do pozycji takiej ----- a powinna byc tak ___/----
tam piłowac nie ma co trzeba wyjąc przesłonę i wsadzić od europejczyka.
Pod odbłyśnikiem soczewki masz taką dźwigienkę i nią przestawiasz:
http://desmond.imageshack.us/Himg21/...pg&res=landing
A przesłona trzyma się na dwóch małych zagiętych blaszkach, na fotce jedną widać.
http://desmond.imageshack.us/Himg72/...pg&res=landing
OK, dzięki za info.
Witam
Wczoraj wjechałem w dziurę i przestała mi świecić jedna lampa. Mam xenony Hella. Żarniki zamieniłem stronami i dalej to samo. Czyżby przetwornica padła?
Odkręciłem dekielki, wysuszyłem, ale dalej nie świeci.
Czy wie ktoś jak odłączyć ten gruby kabel od przetwornicy Hella?
Grubego kabla chyba nie odłączysz od przetwornicy.
Chodzi Ci o ten kabel, który ma w drugim końcu gniazdo na żarnik? (ten na dole?)
http://desmond.imageshack.us/Himg836...pg&res=landing
Jak masz ori xenon to tam się chyba wyciąga od spodu lampy ten przewód z gniazdem na żarnik.
Jest taka zaślepka przez która on przechodzi i trzeba ją wyjąć a kabel wyjdzie z nią.
Tak. O ten kabel chodzi. Właśnie widzę na allegro wszystkie przetwornice są razem z tym kablem.
W sumie dziwna sprawa że przetwornica się zepsula od wjechania w dziurę. Nie wiem czy kupić inną używke czy ktoś to naprawia?
Naprawiają. Wystarczy w google wpisać hasło 'naprawa przetwornic krakow' i już masz :p
http://www.krakowmiasto.pl/uslugi/of...-napiecia.htm#
jak to było z tym rozklejaniem ? ile stopni, ile minut ? co trzeba odkrecic ? bo wlozylem do piekarnika wszystko sie fajnie rozgrzalo ale cos trzyma ten klosz i nie chce puscic
sruba przy kierunku na samym końcu, klipsy i na jakies 20 minut na 70 stopni
odpialem klipsy, odkrecilem srubke ta na krzyzak na samym rogu przy kierunku, trzymalem ok 20 minut i nic ;/ masa zrobila sie plastyczna ale klosz sie dalej trzyma... pacjent to nowy zamiennik tyc
pewnie nie rozklejalny ;)
no bez jaj :D srodek mial juz isc w czern, zdarzaly sie takie przypadki ze lampy byly nierozklejalne ? czytalem troche temat i nikt za bardzo nie mial problemow z tycami ;/
zdarzały się i będa sie zdarzały coraz czesciej, bo już nikt z miękkim klejem nie produkuje...
dzieki Grabek , chudy92, trudno bede próbować dalej... jak sie nie uda w piekarniku to uruchomię opalarke. A w najgorszym przypadku zaloze polifty bez modow ;)
Jak masz nowe to odeślij jeśli jest możliwość :p
A poszukaj Helli
Dzisiaj próbowałem wyciągnąć ten kabel. Zaślepka wyszła, ale ta wtyczka (gniazdo na żarnik) nie chce za nic wyjść bo przeszkadza odbłyśnik...no bez jaj że trzeba rozklejać lampę żeby wymienić przetwornicę...
Prosze o pomoc
Zna ktoś w krakowie jakiś dobry serwis, który naprawia przetwornice xenonowe? W internecie nie mogę nic znaleźć.
mi jak padła przetwornica helli to kupilem taka za 50 zł zwykła i nie widzę różnicy by żarniki inaczej świeciły
tez sie głowiłem jak wyciągnąć wtyczkę zarnika z lampy i poległem, użyłem nożyczek :)
możne by wyszla jakby wcisnąć odbłysnik do srodka tak by wyskoczył z gumek trzymających
Wyjmij silniczek regulacji i odkręć maksymalnie odbłyśniki (na regulacji) może jakoś się przeciśnie.
A jeżeli w wyjęciu gniazda żarnika przeszkadza mocowanie żarówki H7 (długie) to możesz wypiąć samą tą blaszkę z tyłu odbłyśnika.
Jak wciśniesz odbłyśnik do środka i wyskoczy z gumek, to później możesz mieć ciężko go z powrotem założyć bez rozklejania lampy...
da radę wyjąć, nic nie trzeba ciąć trzeba tylko trochę doświadczenia :D
od długich jest taka wystająca blaszka szerokości około 7mm zegnij ją maksymalnie w dół i skręć odbłyśnik maksymalnie w stronę klosza, tylko tak, żeby z gumek nie spadł, wcześniej wypnij silniczek. Przy wyjmowaniu napewno lekko porysuje się wtyczka, chociaż miałem tez takie lampy, że bez problemu wychodziło
Witam
Czy miał ktoś może problem z ciągle przepalającą się żarówką świateł mijania z lewej strony (obok akumulatora) światła poliftowe
Na początku myślałem że to wina HIDów ale zwykłe żarówki równie często padają średnio raz w miesiącu ;/
VAG był podłączany ale żadnego błędu nie wypluło .
Sprawdź napięcie ładowania, może jest za duże, albo coś z instalacją.
Przy montażu nie dotykasz szkiełka paluchami?
Nic z tych rzeczy, napięcie sprawdzane i żarówki nigdy paluchami nie dotknąłem.
Już nie mam pomysłu co może być nie tak ;/ a co miesięczna wymiana żarówki zaczyna mnie już powoli drażnić.
Myślałem na początku że to wina HIDOw ale po wywaleniu i powrotu do żarówki to samo, rożnej jakości żarówki
począwszy od jakiejś N/N z marketu po Philipsa też nic nie zmienia .
To jedź do jakiegoś elektronika samochodowego i tyle.
Witam !Panowie mam do was pytanie jaka żarówka siedzi w polifcie która odpowiada za swiatła mijania tj.Światła krótkie ?Idzie tam dwuwłóknowa żarówka? czy żarówka od świateł drogowych czyli długich jest oddzielnie ?
Żarówka od świateł mijania to żarówka H1. Długie są oddzielnie i jest to żarówka h7 :)
potocznie mowiac
krótkie światła - H1
długie H7
postojowa W5W
ok dziekuje za odpowiedz .
Witam.
Mam następujące pytanie.
Posiadam Audi A3 1998 rok.
Chciałbym zmienić lampy przednie, na jakieś soczewki.
Rozglądam się na lampami firmy DEPO, słyszałem że są ok, ktoś to może potwierdzić?
Co sądzicie o DEPO?
Może warto polecić lesze produkty niż DEPO?
Co muszę przerobić w moim aucie, aby założyć nowsze lampy?
Podobno jakieś wtyczki i potrzebna modyfikacja przedniego pasa...
Jeżeli ktoś może rozwiązać moje wątpliwości to proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
wszystko bylo juz omawiane
zerknij w dział warsztat
co do samych lamp to w tym temacie wystarczy przeczytac
jakie xenony polecacie do lamp TYC-a po lifcie oczywi?cie co? z tego b?dzie dobre? http://moto.allegro.pl/zestaw-hid-xe...693511894.html albo te http://moto.allegro.pl/zestaw-max-xe...678747064.html lub http://moto.allegro.pl/zestaw-xenono...673784215.html czy mo?e jeszcze jakie? inne?:p
MAX Xenon daruj sobie zak??ca radio - mia?em je
og?lnie z tego co czyta?em slimy generuj? wi?cej zak??ce? ale to kwestia jak kto trafi
http://moto.allegro.pl/xenon-hid-sli...701765217.html
tylko zapytaj czy ma na zwyk?ej przetwornicy
bra?em sama przetwornice od Jarka bo Hella mi pad?a i od roku nie mam z nia ?adnych problem?w
Tak jak pisze domel79, bierz lux.pro ale na najzwyklejszych przetwornicach, czyli nie slim a te grube. Miałem te slim lux.pro i są gorsze od tych zwykłych (grubych).
Zamowilem na grubych a sprzedajacy konkretny gosciu po zakupie zadzwonil i potwierdzil towar i dodal ze te slimy to sa fajne bo male ale lipne sa wiec na przyszlosc ludziska nie bierzcie slipow :D
witamm,
temat wałkowany mnostwo razy - lampy do polifta przednie.
1 sprawa ze juz nic nie widac a druga ze polamala mi sie lewa i musze kupic tylko na co?
boje sie ze jak kupie uzywanie ori to znowu beda takie zamglone zmatowiale i nic to nei da, kupował ktos ostatnio jakies sensowne zamieninniki?
Rzeczywiście temat wałkowany mnóstwo razy - kup regenerowane ori albo zamienniki TYC (ja mam je 1,5 roku i nie pękają, nie parują)
http://allegro.pl/nowe-lampy-audi-a3...649874939.html czyli takie cos ? cena spoko?
Takie, ja chyba coś koło 400 płaciłem, więc raczej spoko.