co innego napisales niz ja wczesniej ??
gdzie mam racje ? gdzie nie mam ?
przeczytaj mojego posta, potem swojego i swoje doswiadczenia, potem jeszcze raz
Printable View
No rzeczywiście podoba mi się wasza rozmowa.PROSTO masz racje przepis to przepis i END.
Wszelkie kombinacje i teorie to w praktyce różnie wypadają i przede wszystkim na własne ryzyko - fart lub niefart.
Ja osobiście przód ori (ale nie są takie jasne jak zwykła szyba)a tył i tył boki są przyciemnione na ile nie wiem, tak kupiłem już 3 lata jeżdze i jakoś nikt się nie przyczepił
więc taka spokojna opcja mi wystarcza. Po co tracić kase na przeglądy itp - lepiej na mody. Sensowne mody (nie szyby max ciemne)
Wyciągał ktoś przednie boczne szyby w A3? bo mam zamiar wykleić boczne szybki a nie wiem kompletnie jak się zabrac za wyciągnięcie szyby, bo jak wiadomo to trzeba folie podkleić poniżej uszczelek a co wiąże się z wyciąganiem szyby bo inaczaj nie da rady ;/
ja w swojej wyciągałem, tapicerka pikuś gorzej już z wyciąganiem szyby która jest mocowana na 2 śruby gwiazdki torksy do których jest ciężkie dojście bo są one do środka przykręcona i trzeba się trochę namęczyć zeby dojść kluczem i je odkręcić no ale bez wyciągania nie ma sensu foliować.;)
tak wiem o tym, ale powiedz mi w jaki sposób wyciągnąłeś szybę już po odkręceniu? Co jeszcze trzeba odkręcić aby ją wyciągnąć i w jaki sposób i którędy :)?
wydaje mi się że trzeba tą ramkę ten stelaż z szybą wyciągnąć i dopiero wtedy szybe wyciągasz ja tak robiłem jak linki wymieniałem
Szybę można wyciągnąć do góry, trzeba nią trochę pomanewrować i spokojnie można wyjąć. Gorzej włożyć bo trzeba trafić w porwadnice szyby.
Ja w swojej jak wymieniałem ślizg od szyby (takie małe a zapłaciłem 82zł) hehe wyjąłem cała rame drzwi odłączając wszystko, i wtedy całą szybe wyciągasz bez problemów. Taka mała pomoc, mam nadzieje że jeszcze działa ten link http://tapety3.ovh.org/ xD
Sprawa załatwiona :) Wystarczy zdjąć boczek z drzwi i szyba jest przykręcona dwiema śrubami "torks" po odkręceniu tych śrub od wewnętrznej strony (trzeba się trochę namanewrować kluczem) odchylamy małe plastikowe zabezpieczenie i wyciągamy szybę z gniazd śrub i pod lekkim ukosem wyciągamy szybę do góry od zewnątrz :) Szyby wykleiłem samemu i jestem zadowolony że wszystko wygląda estetycznie.
chłopaki orientuje się ktoś gdzie w okolicach Krotoszyna/Ostrowa Wlkp/Kalisza można profesjonalnie przyciemnić szyby?