Najpierw to zrob logi dynamiczne i statyczny 011 (obserwacja sztangi od gruchy turbo).
Co do drgań to wygląda na padający dwumas.
Printable View
Najpierw to zrob logi dynamiczne i statyczny 011 (obserwacja sztangi od gruchy turbo).
Co do drgań to wygląda na padający dwumas.
Logi dynamiczne i statyczne zrobię po prostu za pomocą podłączenia pod kompa? Czasami podłączam sprawdzam czy mam błędy itp ale o logach nic nie wiem co i jak, jest do tego specjalny program? Tuner powiedział ze jak drga to dwu mas i zmniejszył moment i jest ok teraz. teraz jeszcze muszę te notlaufy zaobserwować czy za każdym razem występują...I postaram sie załatwić sobie i wam te logi :)
kto Ci ten program pisal ?
moje auto łapie notlauf tylko zimą latem wszystko jest ok można dawac ostro po garach i jest ok. miał ktoś taką sytuację?? to jest silnik 1.9 tdi agr 90KM. co może być konkretną przyczyną w takiej sytuacji???
N75, nieszczelność w dolocie, przepływka... jest tyle o tym na forum że ho ho...
W zime najcześciej N75 - membrana.
powiem tyle turbo wyczyszczone ,zawór n75 rozebrałem wyczyśćiłem dokładnie (chociaż wszystko było tam czyste) membrana była cała nie uszkodzona , wymieniłem wszystkie przewody podciśnienia, podmieniłem przepływke, sztanga przy gruszce od turbo pracuje. zostaję mi tylko jechać na kompa czy moge jeszcze cos samemu zrobic??
najlepiej logi...
Witam
Mam podobny problem. Nie mogę szybciej jechac niz 120 -120km/h. Raz do 100km przyśpiesza w porządku potem znowu nie idzie..:/ Na Vagu wykazało przeładowanie turbo. Brak wycieku oleju, silnik suchy, nie kopci. Mechanik stwierdzil że musi wyjąc turbo i ze na 95% nadaje sie do czyszczenia. Jak długo można jeździc po takim czyszczeniu turbosprężarki?? Oby bylo to tylko czyszczenie a nie wymiana badz regenaracja...