-
ja również wybrałem axa direct, szukałem i porównywałem ceny u wszystkich firm sprzedających przez internet i axa za oc ac z 10% udzilem wlasnym zaproponowala cene 1285 zl za a3 warte wg nich 20200 :)
jeżeli ktoś chciałbym oszczędzić 80 PLN, należy wpisać nr polisy 6189234
-
witam,
mam takie pytanko:
Osoba A jest właścicielem dwóch samochodów, i na niego są dwie polisy OC, w każdym z pojazdów jest współwłaściciel B i C, oczywiście na polisach również oni widnieją. I teraz tak - będzie trzeci samochód (1994, ford transit, łatwiej tym przyhaczyć niż osobówką :P) ubezpieczając go tylko na osobę C, podczas stłuczki, komu polecą zniżki ? Czy ubezpieczając na osobę A wyjdzie na to samo co na os. C?
Oczekuje tylko PEWNYCH informacji ;) z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam,
Piotrek
-
Jeśli dobrze zrozumiałem, to sytuacja wygląda następująco:
Jeśli Transit będzie ubezpieczony tylko na osobę C, w przypadku stłuczki osoba C traci zniżki na Transita (przy założeniu że osoba A ma większe zniżki niż osoba C) i zniżki również będą mniejsze w przypadku zawierania nowej indywidualnej polisy przez osobę C.
Ubezpieczając Transita na osoby A i C uwzględniane będą zniżki osoby która ma je wyższe (zakładam że jest to osoba A), ale w przypadku szkody obie tracą zniżki.
-
zapomniałem zaznaczyć, że wszyscy mają po 60% zniżek (prócz os. B), głównie miałem na myśli dwa pytania:
1) ubezpieczając na os. C podczas stłuczki uciekają zniżki tylko os. C czy os. A tez? (ze względu na to, że os. C też jest współwłaścicielem pojazdu osobowego nr1, gdzie os. A jest właścicielem)
2) ubezpieczając na os. A podczas stłuczki cierpi też os. B? (ponieważ osoba B korzysta ze zniżek os. A na pojazd osobowy nr2, a przy stłuczce Transita to os. A straci zniżki, nie?)
wiem, że trochę zagmatwane ale mam nadzieję w miarę zrozumiałe :)
dzięki Rydzio za zainteresowanie problemem :)
-
1) ubezpieczając na os. C podczas stłuczki uciekają zniżki tylko os. C czy os. A tez? (ze względu na to, że os. C też jest współwłaścicielem pojazdu osobowego nr1, gdzie os. A jest właścicielem)
Zniżki uciekają tylko osobie C, oczywiście mówimy o Transicie który jest ubezpieczony tylko na osobę C.
2) ubezpieczając na os. A podczas stłuczki cierpi też os. B? (ponieważ osoba B korzysta ze zniżek os. A na pojazd osobowy nr2, a przy stłuczce Transita to os. A straci zniżki, nie?)
Drugiego pytania nie za bardzo rozumiem, jeśli ubezpieczysz Transita tylko na osobę A, to osoba B nie traci żadnych zniżek w przypadku kolizji. Druga część pytania... jeśli Transit będzie ubezpieczony tylko na osobę A to w przypadku szkody straci zniżczki ale ubezpieczenie pojazdów 1 i 2 się nie zmieni ponieważ będą one uwzględniały odpowiednio zniżki osób B i C które mają 60%.
-
dzięki za pomoc, wiem o co chodzi :)
pozdrawiam
-
Panowie a ja mam takie pytanie. Czy jest mozliwosc kupic auto zarejestrowane i wycofac ubezpieczenie OC w ciagu miesiaca od zakupu a pozniej np z braku pieniedzy nie wykupywac OC przez 2-3miesiace ale tez nie poruszajac sie autem? Czy to grozi jakąs kara? (samoachod zarejestrowany, nie ubezpieczony ale nie uzywany w ruchu drogowym)
-
Nie ma takiej mozliwosci, Auto musi zawsze posiadac OC - wyjatkiem sa np. zabytkowe fury
-
aha ;] o to mi chodzilo. Dzieki
-
dzięki za przydatne linki