Witam. Panowie przymierzam sie do wymiany licznika na polift prosiłbym o sprawdzenie czy licznik o nr 8P0 920 901 K nada sie do diesla 2.0 BMM .
Printable View
Witam. Panowie przymierzam sie do wymiany licznika na polift prosiłbym o sprawdzenie czy licznik o nr 8P0 920 901 K nada sie do diesla 2.0 BMM .
nadac sie nada, tylko jaki ma sens wsadzanie zegarow bez FIS ? nie czaje...
Witam kto powie jak podłączyć zegary na stole ? pod który pin sie podłączyć
Nikt ci nie powie .. Niestety taka wiedza kosztuje.. a jak chcesz ogarnąć zegary to zagadaj do mieto3 .. Ja go polecam bo mój licznik ogarnął wysyłkowo i wszystko śmiga także ja nie musiałem nic robić a dodam że nie miałem fis.. :cool:
Podłączenie na stole nie wystarczy aby się włączył, musisz wysłać po can-bus ramkę sygnałem włączenia zapłonu która wybudzi licznik (gdyż on nie używa sygnału Terminal15).
Zegary są do ogarniecia Xprog m , a na stole chce podłączyć żeby nie latać do auta co chwilę wiem ze sie nikt nie podzieli wiedzą bo kazdy chce skasować, co poniektórzy nawet 500 zł :) Jak mi się uda ogarnąć wszystko to zrobię instrukcję i fotorelację .
Xprog'em tego na pewno nie ogarniesz, uwalisz sobie tylko licznik. Wszystko jest do zrobienia tylko nie na sprzęcie za 600 czy nawet 1000zł. Te liczniki działają na cani-e więc nie podłączysz sobie tak szybko licznika na stole jak w przypadku bez can'u. Musisz mieć gateway i jeszcze kilka elementów. Jak Ci coś to pomoże to >>tutaj<< masz rozpiskę pinów. Poza tym dostępne są już urządzenia, które bez większego problemu po obd ogarną immo i klucze.
https://www.youtube.com/watch?v=yINp...layer_embedded
Witam
czy liczniki z szarymi tarczami czyli modelowo 2012 również się bez problemu da założyć czy różnią się czymś od strony technicznej od liczników 2009-2012?
Nie powinno byc problemu, na forum ktos ma przelozone wlasnie z tych rocznikow.