Mógłbyś mi napisać te różnice ?Cytuj:
Odpowiedź na te nurtujące pytania możesz znaleźć w każdym podręczniku do postępowania administracyjnego.
Printable View
Mógłbyś mi napisać te różnice ?Cytuj:
Odpowiedź na te nurtujące pytania możesz znaleźć w każdym podręczniku do postępowania administracyjnego.
łotewer... Chodziło mi o to, czy to firma InterRisk złożyła doniesienie do prokuratury o próbie wyłudzenia odszkodowania...
To nie jest firma InterRisk, tylko Compensa. Poza tym oni nie oskarżają o próbę wyłudzenia z OC, a AC.
Mam pytanko, dostałem wniosek o sprawdzenie kwalifikacji *uzasadnienie pkt karne:)*
Nie pisze natomiast na tym wniosku nic o dacie w której musze sie zmieścić*z ponownym egzaminem itd.
Czy powinienem dostać jeszcze jakieś pismo do kiedy mam na to czas??
Dodam że pismo dostałem już ponad miesiąc temu, a wiem ze kiedyś*dostawało się dokument do WORD na ponowny egzamin i termin do kiedy należy zdać egzamin.
z góry dzieki za poradę
to i ja mam pytanie:
cała sytuacja wyglądała mniej więcej tak:
http://img269.imageshack.us/img269/8707/sytuacja.th.jpg
Postawiłem auto centralnie na skrzyżowaniu, z włączonym silnikiem i poszedłem do piekarni. Nieszczęśliwie się złożyło że przyjechali miejscy strażnicy, jeden poszedł kupić pieczywo a drugi zaczął robić zdjęcia mojego auta. Poprosił mnie i kierowce pojazdu który zaparkował za mną. Ten kierowca dostał tylko pouczenie a mi powiedział ze to na ten moment jest 800zł mandatu ale będzie "tylko" 300zł. Na mandacie mam wypisane:zaparkował i pozostawił pojazd marki audi a3 nr rej ..... na skrzyżowaniu ulic JODŁOWA I SŁONECZNA. Wykroczenie z art.97 kw 49ust.1pkt2. Mandat przyjąłem podpisałem i koniec.
Po pracy przyjrzałem się temu mandatowi i jest napisane że pozostawiłem na skrzyżowniu ulic JODŁOWA I SŁONECZNA.
Ale jak widać na załączonym obrazku, moje auto stało na skrzyżowaniu ulic MODRZEWIOWA I SŁONECZNA. I na zrobionym zdjęciu przez miejskich mam nadzieję iż to będzie widać.
Druga rzecz: art.97 kw 49ust.1pkt2. z tego co wyczytałem mówi o: Zatrzymanie pojazdu na przejściu dla pieszych lub na przejeździe dla rowerzystów oraz w odległości mniejszej niż 10 m przed tym przejściem lub przejazdem, a na drodze dwukierunkowej o dwóch pasach ruchu - także za nimi. A nie o zatrzymaniu na skrzyżowaniu, co wcześniej zostało napisane w mandacie.;
Trzecia rzecz: strażnik miejski na służbie robi zakupy.
Moje pytanie: czy jest warto się kłucić w sądzie z takimi argumentami?
moze ze mna cos nie teges ale zastanowilo mnie to zdanie...czy mozna tak robic i jeszcze liczyc ze cala sytuacja ujdzie kierowcy bezkarnie?.. jesli policja czy straz miejsca puscilaby takiego delikwenta bez kary raczej bym sama wymierzyla sprawiedliwosc..az zagotowalam...:mad:
Tak bezczelnie się zachowałeś i jeszcze się rzucasz? Śmiechu warte...
Co Cię interesuje co robił strażnik miejski na służbie? Ty w pracy nie masz przerw, lunchy? I uważasz, że to jest jakiś dowód działający na Twoją korzyść? Naiwność