szukasz dziury w całym
wszystko masz ok
Printable View
szukasz dziury w całym
wszystko masz ok
Mam takie pytanko czy ori termostat z skody octavi 1.6 podszedl by do mojej a3 1.6??..Bo do audi ori kosztuje kolo 400 zl a do skody 185 zl tylko ze wlasnie sprzedawca w aso skody nie wiedzial czy bedzie pasowac do a3;/
ja kupowałem ori termostat do audi ale z silnikiem 1.8 (w salonie skody) i z tego co pamietam zapłaciłem ok 110 zł wieć u ciebie kwota ok 400zł to chyba jakaś z kosmosu
Ponieważ dla silnika AVU jest termostat z obudową i nie ma możliwości kupienia a ASO osobnego elementu( stąd ta cena),jeśli mowa o silnikach skody to taki sam silnik masz w skodzie Octavia dla silnika 1,4 i 1,6L AVU i BFQ.
Golem1 zgadza sie termostat jest z obudowa i tak jak napisales do a3 16 AVU pasuje od skody 1.6 BFQ i kosztuje 185 zl a nie 450 zl cena tylko za marke:P
Witam,
mam problem trudny do zdiagnozowania, kilka dni temu zaczol uciekac plyn chlodniczy -oddalem do mechanika powiedzial ze termostat przecieka (trafiony byl kot i możliwe ze sie auto przegrzało)
wymienił termostat, po 3 dniach odpalam nie ma płyny ,, nalalem litr 15 km ma znowu wybiło pod zbiorniczkiem. Od momentu wymiany termostatu długo auto sie nagrzewa wiatraki chodza od startu silnika
rura od terostatu jest zimna caly czas - o co chodzi ? termostat trzasniety? mimo ze nowy. Mechanik mowil ze uszczelka pod glowica ale ani nie czuc zapachu plyny z rury, ani w oleju nie ma mazi ?
Watek trafil do smietnika to go wracam tutaj,
Radzcie
Termostat byl wymieniony na ori??..Bo mam taki sam silnik jak ty i tez wymienilem termostat na zamiennik kosztowal chyba 160zl i pochodzil niecaly rok i znow jest do wymiany..A jak wymienialem to jak mechanik kupil nowy to odrazu byl walniety i pojechal wymienic na 2
Witam
Też mam problem z temperaturą i go opiszę.
Auto osiąga temperature na zegarach 80 stopni po kilku km.
Na kanale 49 w climatroniku też się pokazuje taka temp.
Jak jadę i się zatrzymam np. na światłach wskazówka lubi podskoczyć z 80 na 90 stopni.
Po ruszeniu od razu powoli opada spowrotem, climatronik nie zauważa tych zmian.
Kiedyś byłem nawet u mechanika i mówił że termostat jest chyba z grubsza dobry.
Powiedział mi jeszcze że diesla jest trudno rozgrzać i że to normalne.
Podjechałem do elektryka to wymienił mi czujnik i mówił żeby tak jeździć...
Silniczek 1.9TDI 90KM ALH.
ja miałem podobnie wymieniłem termostat bo przepuszczał i po wymianie było wszystko ok
Na jaki Wahler, Vernet ?
---------- Post dodany 14-10-12 o 23:58 ----------
Można jakoś sprawdzić czy termostat przepuszcza ?
Coś tracę jeżdżąc (załóżmy) że na wadliwym termostacie ?
Nie wiem... większe spalanie itp.