Musisz nagwintować nowy gwint na większą śrubę. Tylko Gwintuj to, mając miskę na stole.
ew. kupienie nowej miski.
Printable View
Musisz nagwintować nowy gwint na większą śrubę. Tylko Gwintuj to, mając miskę na stole.
ew. kupienie nowej miski.
A orientujesz się jaki jest koszt naprawy takiej miski (nagwintowania)? Pytam bo nie wiem czy warto naprawiać czy kupić nową. Sam raczej się nie podejmę naprawy
Ogarnięty mechanik zrobi to za gorszę. Kwestia odpowiedniego gwintownika, i śruby do niej dopasowanej.
demontaż + montaż miski.
Witam a w silniku AGN 1.8 miska jest na mase uszczelniającą czy jest tam uszczelka??
raczej nie stosuje się uszczelek pod miske, w moim agu nie było. Silikon czerwony wysokotemperaturowy tylko i wyłącznie
W ETCE jest podane, że jest masa uszczelniająca, czyli tak jak kolega wyżej napisał, silikon wysokotemperaturowy czerwony, zresztą sam też takowy ostatnio używałem;)
w ubiegla srode wymienialem z kumplem w jego audi a4 uszczelke miski olejowej silnik afn.kupil nowa z serwisu i efektu nie ma jak pocilo sie tak poci.przyczyna sa metalowe dystanse zatopione w uszczelke ktore nie pozwalaja mocniej dokrecic miski.lepiej stosowac mase uszczelniajaca badz czerwony silikon poniewaz prawdopodobienstwo uszczelnienia jest ogromne
panowie, jak długo mam odczekać po nałożeniu silikonu na miskę oleju i jej zamontowaniu(żeby silikon dobrze wysechł), żebym mógł wlać olej i odpalić auto? czy wystarczy ten czas w którym będę przykręcał te wszystkie śrubki?
pomoże ktoś? czy po 2-3 godzinach silikon już wyschnie i można lać olej i używać autko?
od razu lejesz olej i odpalasz, on wyschnie pod wplywem temperatury, 3 razy zmienialem miske i nigdy nie czekalem