ja miałem i po wymianie łapy ustało
Printable View
A u Ciebie ta łapa była jakos widocznie uszkodzona, tzn., peknieta ta guma, itp.??
no właśnie nie. Wyglądała ok także nie mogliśmy ustalić dłuższy czas co stuka.
Widze ze bede musial ja wymienic jednak. Mnie martwi jeszcze delikatny luz na tej półosce i ten stuk podczas jej poruszania.
przedwczoraj wymienilem rozrzad,wczoraj zauwazylem ze przy ruszaniu mam lekkie stukanie,na 1 biegu czy to moze byc wina nie dokreconych srub??lap??w dalszej jezdzie jest wszystko ok,zmieniajac biegi nic nie odczuwam i nie slysze,tylko ruszanie....
Lider sprawdź koniecznie śruby łap silnika. Były przypadki na forum, że po wymianie rozrządu nie zostały dokręcone te śruby co skończyło się zerwaniem gwintu i opadnięciem silnika. ..a może to co innego, ale proponuję zacząć od sprawdzenia.
Kolega tak miał w swojej a3. Zachciało mu się robić rozrząd w serwisie co się skończyło padnięciem silnika na asfalt i pourywaniem wszystkiego co możliwe. Na szczęście serwis po dłuższych rozmowach wziął na siebie koszty naprawy ale auto już było zdrowo upośledzone :P
pojechalem dzis do goscia co mi to robil...faktycznie bylo cos nie dokrecone...przeprosil zrobil i narazie jest ok....czlowiek tyle kasy im daje a oni taka lipe czasami odwalaja...tzn mechanicy:)
no to dobrze że masz spokój bo to nie miłe ruszyć i nagle silnik opada :P