Dzis rano juz po przejechaniu kilometra mialem 120stopni. Mam nadzieje ze to termostat bo jak pompa to troche lipa. Zaraz dzwonie i zamawiam termostat.
Printable View
Dzis rano juz po przejechaniu kilometra mialem 120stopni. Mam nadzieje ze to termostat bo jak pompa to troche lipa. Zaraz dzwonie i zamawiam termostat.
Jak wymienisz termostat wymien tez plyn.
Ja wymienialem termostat ale silnik byl niedogrzany bardziej niz zagotowany.
Ja bardziej bym stawial na czujnik temp.
i jak wiadomo coś?
wymienilem termostat i nic, no to poszedl rozrzad do roboty. i okazalo sie najgorsze czyli pekniety wirnik pompy - rozlecial sie na 3 kawalki, wymienilem pompe oraz caly rozrzad + nowy plyn. poki co dziala. dzieki za pomoc.
czyli pompa wody nie wytrzymała. Teraz widać jak ważna jest wymiana pompy wody za każdym razem z rozrządem.
Dobrze że uporałeś sie z tym problemem :)
no temat jak dla mnie chyba zamkniety, auto sie nie grzeje za bardzo, nadmuch cieply jest.
a co do rozrzadu to kupa roboty, wiecej jak w dieslu.
aha dodam, ze zeby wymienic termostat zrzucałem alternator, mysle ze jest mniej roboty jak poprzez zrzucanie kolektora. no i dojscie jest spoko.
u mnie tez wirnik sie rozlecial
przestroga dla osob ktore wymieniaja rozrzad i zapominaja o pompie wody
u mnie nadal lipa :( caly czas sie grzeje :(
wymienilem wszystko co sie dalo, komputer nie pokazuje bledow, zegary sa niby ok (bylem u elektryka i sprawdzal zegary) :/
nie mam juz pomyslu, chyba ze termostat walniety kupilem
wloz go do wrzatku i zobacz czy sie otwiera
a jeszcze mam pytanie do czego sluzy i jakie jest jego zadanie ten czujnik ktory jest w termostacie, nie ten zielony obok termostatu. Do termostatu idzie kilka przewodow i pewnie jest tam jakis czujnik :P