a ja sie podepne i mam pytanko muysze wymienic samą uszczelkę tą u góry szyby czy aby to zrobić trzeba wyciągać całą szybę czy da się tylko uszczelkę wymienić?
Printable View
a ja sie podepne i mam pytanko muysze wymienic samą uszczelkę tą u góry szyby czy aby to zrobić trzeba wyciągać całą szybę czy da się tylko uszczelkę wymienić?
Raczej szybe trzeba wyjac, ale niech ktos mnie poprawi jesli sie myle.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bartas
Sorry za OT, ale jak chcesz to chyba mam taka uszczelke moge Ci tanio puscic :wink:
mi za montaz tam placilem 98zl... hmm... nie wiem dlaczego :roll:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ROADH
ROADH, wg ETKI nie ma roznic miedzy A3 i S3 jedyne co to jest roznica w poodaniu modelu ale nie wiem czym to sie je :P Ponizej masz screena z ETKI!Cytuj:
http://images20.fotosik.pl/152/ecca3620d7474c1b.jpg
wychodzi na to, ze ta druga ma jeszcze dodatkowe okienko na nr VIN i tu jest pytanie - po co?
[ Dodano: Czw 22 Mar, 2007 09:48 ]
acha dla modelu przedliftowego nr czesci szyby czolowej jest taki sam!
[quote="ZILLION"]Na rynku amerykanskim podobno maja szyby z okienkiem- tak mi tlumaczyl facet od szyb kiedy kupowalem dla znajomego do A6 :wink:Cytuj:
O wlasnie o to chodzilo :)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZILLION
Wiedza na przyszlosc _ nie ma roznicy miedzy szyba przed i po lifcie
Dzieki.
pzdr.
ja juz zakupilem szybke przednia firmy.... (teraz nie pamietam ale jest to amiennik oryginalny tzn ze firma produkuje je dla VW AUDI) tylko nie ma znaczka
wynosla mnie okolo 310zl
wiec ja jestem happy jutro maja ja wstawic i czekam tylko na drzwi :mrgreen:
sorki ze sie wetne, ale szybe lepiej wkleic po lakierowaniu, bo potem pod szyba zostanie inny kolor :wink: (jesli masz wspawany inny dach)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chester A3
tak tez bedzie
ale szyba jest potrzebna do dobrego spasowania dachu
potem ja wyjma :)
Więc jak już niektórzy wiedzą ,na spocie spotkała mnie przykra niespodzianka.
Dziś dzwoniłem do Pilkingtona (mają w Skierniewicach główną siedzibę w Polsce). Cena 350zł ,z szarym pasem przeciwsłonecznym ,ale nie jest całkowicie biała ,tylko ma zielony odblask :roll: ,coś takiego przez telefon zrozumiałem. Pytanie jak to będzie wyglądać na granatowej a3 ? Czy będzie się poblask odróżniał od innych szyb?
Właśnie się dowiedziałem,że wszystkie oryginalne szyby są zielone (ew solarowe-czyli poblask turkusowy) ,i że ja napewno też mam zieloną tylko,że tego nie widzę :D