wymienione wszystkie filtry swiece. akumulator nie wymieniony ale kreci. na vag 0 błedów
Printable View
wymienione wszystkie filtry swiece. akumulator nie wymieniony ale kreci. na vag 0 błedów
czy spotkał sie ktos kiedys z czymś takim że przy próbie odpalania auta rozrusznik zakręcił sekundę potem sekunda może dwie ciszy (absolutnie nic sie nie dzieje ) i znowu kreci i auto odpala.
rozrusznik do regeneracji, wyrobione tulejki albo szczotki sie zawieszają.
Dzięki gladiator teraz już wiem co jest nie tak. I ciekawe co zauważyłem że kontrolka od świec raz świeci gaśnie a niekiedy wogole się nie włącza...muszę sprawdzić wiazkę i przekaźnik, bo 2 lata temu wymieniałem wszystkie świece
Witam.mam problem z moim audi 1.9tdi 2003r 130km. chodzi o to ze np po nocy pali niby od strzala ale gasnie i pozniej trzeba dlugo krecic zeby zapalil. pozniej juz pali bez problem przez caly dzien najgorzej jak postoi ze 12h co to moze byc?? prosze o podpowiedzi. dodoam ze na vagu nie poazuje żadnego błedu. zostaly wymieniaone swiece przed zima wszystkie filtry olej i akumulator
Witam, witam.
Pojawił się mały problem z moim BKC, a mianowicie od dłuższego czasu ma problem z odpalaniem na ciepłym motorze (wiem, że w 90% może to być wina map rozruchowych ?), ale od jakiegoś czasu jest problem z odpaleniem na zimnym motorze, a mianowicie czasami zapala od strzała, czasami trzeba pokręcić nie odpali i za drugim razem po dłuższym kręceniu odpala, a czasami odpala od razu, ale na trzy gary, wystarczy dodać tylko delikatnie gazu i wszystko wraca do normy. No i od czasu do czasu potrzęsie troszkę budą na jałowym biegu, coś jakby silnik delikatnie nie równo pracował, aczkolwiek obroty nie falują. Dziś z rańca podłączyłem go pod kompa i co mi pokazał - problem ze świecą żarową 1 cylindra.. Oczywiście będe to diagnozował czy świeca po prostu dała dupy, czy nie dostaje odpowiedniego napięcia - jak już wymieniać świece to tylko tą felerną czy cały komplet od razu? itd.. Powiedzcie mi tylko, czy gdzieś głębiej muszę jeszcze szukać problemu, czy raczej to wszystko wina tej świecy? Co jeszcze mnie zastanawia, że są dość wysokie obroty na biegu jałowym 980-1000 Rpm - tak pokazał komputer. Oprócz tego z silnikiem nic się nie dzieje, przyspiesza normalnie, rozgrzany równo pracuje. Wtryski z tego co pokazał komputer są w jak najlepszym stanie Może zrobić jakieś logi jeszcze?
Temat wałkowany chyba na wszystkich możliwych forach od kilku lat a ludzie dalej próbują innych sposobów i chcą od razu wymieniać co się da. Jedziesz do lepszego Tuningowca w swoim mieście, płacisz około 300zł, gość ci zmienia mapy rozruchowe (startowe dawki paliwa), zapominasz o problemie na zawsze. Nawet w ASO jeśli nie naciągacze to ci powiedzą, że wymiana rozrusznika itp. pomoże może na pół roku i wyślą cię do Tuningowca, ponieważ od początku zacznie się wydłużać czas "kręcenia" nawet nowego rozrusznika. Te silniki po prostu tak mają, od chyba dwóch lat mam zmienione mapy startowe i pali od strzała nie ważne czy zimny czy ciepły, gdzie wcześniej potrafił kręcić nawet 5 sekund.
od roku zmienione mapy rozruchowe, zimny czy ciepły czy letni czy zlodowacony...strzał i silnik chodzi :) wcześniej na zimnym Ok na ciepłym 3 sek kręcenia...polecam dla ludzi, których to wkurza :)
Witam ja natomiast Mam taki problem w Audi A3 8P 1.9tdi z 2007 roku mianowicie kiedy auto postoi z 3 dni nieruszane kiedy proboje np. na 4 dzień je odpalić to nieda rady mianowicie wsiadam przekręcam kluczyk wciskam pedal sprzegla bo tak trzeba robic w tym aucie przekręcam kluczyk i nic cisza silnik nawet nieruszy nic po prostu się niedzieje. Dopiero jak zamkne i otworze auto kilka razy ewentualnie otworze i zamkne drzwi kilka razy to za któryms razem udaje się go odpalić. Akumulator spradzony rozrusznik wymieniony immobilizer wylaczony. Jakies pomysły proszę o pomoc?