albo poprostu ci wywaliło bezpiecznik ods poduch.... nie wiem czy mam racje ale czy ten bezpiecznik nie jest przy akumulatorze
Printable View
Ok,ja juz po walce.
Winna okazala sie mała aluminiowa podkladka pod nawiercana sruba ktora łaczy wezyk gumowy z zaciskami.Miala wżery od plynu i w koncu puscila,wystarczylo ja zjechac na papierze sciernym na równo.
http://images41.fotosik.pl/250/fe97930bf4c82536med.jpg
Przy okazji zostaly wymienione klocki bo stare mialy 3-4mm i dolewka 100ml plynu hamulcowego.
Czas usuniecia usterki = 10 minut,
czas wkrecania tłoczków = 3h :cyclops: meczylismy sie z nimi az podjechalismy do warsztatu i pożyczyliśmy odpowiedni sprzet.
trzeba bylo juz odzalowac te 2 zł i kupic nowe podkladki a nie zalkadac stare wygniecione... mialem to samo tyle ze najpierw zabraklo mi hamulca a kontrolka zapiszczala dopiero mi po jakichś 200 km :mad: i to wszystko 500 km od domu :eek:
odzałowal bym gdyby to nie ze u mnie w miescie nie mozna bylo juz nic dostac o tej godzinie a jutro o 6h jade w trase wiec nie mialem duzego wyboru.Pozniej przy okazji zmienie wszystkie na miedziane ktore nie beda korodowały.
No a stare byly nadal proste tylko ze mialy wżery od płynu.
tez mnie czeka wymiana klockow, o co chodzi z wkrecaniem tloczka? wyskoczył z zacisku że musiałes go wkrecac? nie rozbierałem jeszcze hamulcy wiec pytam sie przed moja wymiana
A wymieniasz z przodu czy z tyłu te klocki?bo z przodu wystarczy wcisnać tłoczek,a z tylu nie dosyc ze trzeba je wkrecac to i jednoczesnie wciskac.
panowie, to nie jest temat o wymianie klockow, tylko o kontrolkach
albo dyskutujecie w temacie wlasciwym albo sobie powymieniajcie spotrzezenia na pw.
nie robcie burdelu
To może ktoś będzie wiedział dlaczego u mnie kontrolka z ! zapala się po osiągnieciu temperatury ok 90 stopni lub jak troche więcej gazu dodam przy niższej temperaturze niż 90 stopni?
...jak w tytule. Problem z kontrolką AIRBAG. Nie świeci się po przekręceniu kluczyka(przed uruchomieniem). Autko po małej stłuczce, wiec możliwe, ze ktoś ją jakoś odłączył...tylko jak??? Jak ją podłączyć?
z góry dzięki :thumbright: