Ale napisałeś że nie wolno w takim kolorze jeździć po naszym pięknym kraju. Więc z tego błędu próbuję Cie wyprowadzić.. No chyba że polscy importerzy nie znają przepisów :)
Printable View
Ale napisałeś że nie wolno w takim kolorze jeździć po naszym pięknym kraju. Więc z tego błędu próbuję Cie wyprowadzić.. No chyba że polscy importerzy nie znają przepisów :)
nie napisalem ze nie wolno jezdzic tylko ze ten kolor jest/byl zarezerwowany dla sluzb specjalnych takich jak np sluzby drog publicznych.mozliwe ze ktos na wlasna reke przemalowal auto i jedzil nie mowie nie albo kupil od owych sluzb pojazd i tez go uzytkuje.postaram sie jak najszybciej zalatwic ten przepis aby wszytsko stalo sie jasne.po raz kolejny chce zaznaczyc iz taki przepis byl i opieram sie jak na razie na slowach diagnostow.
Mówimy o 2 różnych sprawach - jedna kwestia to przepisy obowiązujące samochody poruszające się w danym kraju, a druga to przepisy obowiązujące samochody w danym kraju zarejestrowane.
Z tego co wiem na tej zasadzie Ukraińcy jeżdżą sobie legalnie po Polsce samochodami z przyciemnianymi bocznymi przednimi szybami, ale o szczegóły należałoby zapytać Piotrka.
caly czas pisze o tym samym-na terenie polski nie mozna jezdzic z takim lakierem,tyczylo sie to chromu i dopiero pozniej powstala dyskusja na temat pomaranczowego lakieru.piszac "wspalnailym" kraju nie myslem o ukrainie czy hiszpanii, jestesmy obywatelemi polski i przytoczylem ci przepis obowiazujacy w naszym kraju a nie jakims tam obcym,bo nie wiem jak ten przepis jest respektowany u naszych sasiadow i czy wogole jest.
Dziwne bo nawet przed 2000 rokiem były pomarańczowe auta. Na początku lat 90 moi dziadkowie sami jeździli pomarańczowym maluchem. Teraz można w ogłoszeniach spotkać pomarańczowe skody, vw pomijając kamaza :D
Kończąc dyskusję - wystarczy spojrzeć choćby na mój avatar, bo ten fiat ma oryginalny lakier.
W latach 90. Fiat Bravo i Seicento miały też dostępny taki kolor. Samochody pomarańczowe były i są w sprzedaży od ładnych kilkudziesięciu lat w PL, więc tamten diagnosta po prostu strzelił głupotę.
EOT.
w pierwszym moim poscie, przytoczylem slowa diagnosty ktory zostal wypowiedziany w dosc skroconej wersji.bede mial przepis to wkleje dotyczacy koloru chrom. Piotrek.1781 to nie sa zadne farmazony tak jak wczesniej napsialem nie wprowadzalbym nikogo swiadomie w blad bo nie mam w tym zadnej kozysci. dotarlo? bede mial w pelnej krasie przepis to wkleje wiem ze chcecie juz ale nie mam sposobnosci przyspieszyc tego.prosze o cierpliwosc
a co z lusterkami w chromie, polerowanymi alusami ? tez mi auto zabiora ? czy moze zdemontują lusterka i odkreca felgi - albro machna emalia o_0 - Far - ma - zo - ny
Zastanawiam sie jakby taki chromowany dach wygladal przy czarnym aucie, pewnie da sie tez zrobic lekko dymione lustro :>