Napisałem trochę skrótem myślowym, bo miałem na myśli także przeczyszczenie magnesu i złożenie na starej uszczelce jak nie dostane nowej szybko tylko będzie trzeba na nią trochę czekać.
Pytanie tylko czy uda się ją w jakimkolwiek stanie odzyskać...
Printable View
Napisałem trochę skrótem myślowym, bo miałem na myśli także przeczyszczenie magnesu i złożenie na starej uszczelce jak nie dostane nowej szybko tylko będzie trzeba na nią trochę czekać.
Pytanie tylko czy uda się ją w jakimkolwiek stanie odzyskać...
Napisz/zadzwoń do elementaura (pro-choice), może ja miałem szczęście ale uszczelka była od ręki.
Hehe sklep trzy ulice ode mnie :D
Dzięki jutro zadzwonie.
Wyjmowałem, to są zdjęcia żywcem przeklejone z wątku mojego samochodu.
Zrobiłem ich w sumie ponad 30 ale wrzuciłem tylko kilka bo kto by chciał ich tyle oglądać;)
Aaaa to luzik, bo myślałem że czyściłeś z wierzchu, bez wyciągania :p
Zawsze to każdemu polecam, ten zabieg to MUST DO...
Wszystko już mam w domu. Ten magnes wymaga jakiegoś specjalnego potraktowania by wyszedł, czy najzwyczajniej w świecie ręką go wyciągnę z tego dekla? Czyszczenie samym pędzlem, czy z jakimś środkiem?
Normalnie ręką bierzesz wyciągasz czyścisz wszystko czymś co masz pod ręką najlepiej benzyna ekstrakcyjna i pędzel albo zwykła szmatka i tyle. Potem składasz i wsio. Jak obudowy magnesu jeszcze nie odkręcałeś to zaopatrz się w klucz imbusowy nr. 5 z bardzo krótką końcówką, albo szlifierka i tniesz klucz bo jedna śruba jest strasznie wredna.
Robotę planuję na piątek dzisiaj odebrałem potrzebne rzeczy. Pytam właśnie dlatego, żeby mnie nic nie zaskoczyło :D
Po wymianie tego wszystkiego zgrzytanie jest nadal. Co teraz?
Macie może jakiś kontakt do ogarniętego fachowca z okolic Szczecina, bo sam to chyba już niewiele zdziałam
I jeszcze właśnie próbowałem połączyć się z sterownikiem Haldexa, ale nie da się. Dzisiaj napewno coś tam działało bo zgrzytało potem odłączyliśmy z mechanikiem wtyczkę przy dyfrze na włączonym silniku i już lipa. Sprawdziłem bezpieczniki są całe. Kostka podłączona, masa też przeczyszczona.
Sterownik padł?
Gdzie szukać nowego (drugiego)?