Kup lepiej ori w ASO, ja kupowałem w Skodzie, butelka 1l -39 zł
Printable View
Kup lepiej ori w ASO, ja kupowałem w Skodzie, butelka 1l -39 zł
jutro i tak muszę jechac do ASO po uszczelkę nad reflektor to od razu kupię płyn. Mam nadzieję że nie będzie wielkiej różnicy między skodą a audi :)
witajcie :) prosze pomóżcie
Tak jak inni mam problem z tym tzw. buczeniem juz nie wiem co robić. Chodzi o to że ja już zmnienilem dwie pompy dalem do regeneacji maglownice "układ kierowniczy" , przekułem węze ciśnieniowe a mimo to dale buczy zaczynam juz sie denerwowac poniewaz mam w rodzinie warsztat i stoje tam co chwile z autem i sobie go robie -- ręce juz opadaja prosze o pomoc dzieki z góry :)
tommastero,
zapoznaj się z regulaminem forum!
tommastero - pompy dałeś nowe czy używane? Po zmianie i podłączeniu od razu zaczęło buczeć?
Jaki płyn zastosowałeś? Płyn cały czas w normie, nie ubywa go?
więc tak płynu ciągle jest ok zielony kupiony w serwisie vw, jeśli chodzi o pompy to mam jedną orginalną a ze myslalem ze to ona sprawia taki proble wiec kupilem zamiennik w firmie maximus (juz mowa byla o tej firmie w tym temacie jak zauwazylem) i powiem ze nawet na tej orginalnej lepiej chodzi niz na tym zamienniku. Jesli chodzi o buczenie to zaczelo wlasnie na tej orginalnej i wtedy zaczela sie cala jazda
Skoro masz gwarancj? na t? pomp? to oddaj do Maximusa. Pompa nie mo?e bucze?,
skoro tak si? dzieje to albo jest niesprawna, albo niew?a?ciwa do tego modelu auta.
Ja mia?em podobnie w S3, zamontowano mi przez przypadek mniej wydajn? pomp? z passata daj?c? 90bar?w, potrzebna jest natomiast 110bar?w. Pompa nie wyrabia?a i bucza?a. Wymieni?em na w?a?ciw? pomp? i wszystko wr?ci?o do normy.
Polecam Ci firm? TOMAG z D?browy G?rniczej http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4493706
tam Ci pomog? i dobior? w?a?ciw? pomp?.
Mo?esz chyba nawet da? star? pomp? w rozliczeniu.
aha wielkie dzięki tylko ze ja mam jedna orginalna popme audi na ktorej jezdzilem i byla ok do czasu no i dlatego kupilem z tej firmy maximus poniewaz myslalem ze ta jest juz padnieta ale ok WIELKIE DZIęKI ZA KONTAKT
Po wizycie u mechanika moja a3 wydaje bardzo dziwne dzwieki przy skrecaniu kierownica, jakies trzaski itp. Sprawdzilem plyn i stan jest sporo ponad max. Czy zbyt duza ilosc plynu moze byc tego przyczyna??
pzdr