Ja rozkleilem wyczyscilem, skleilem spowrotem i nie parują. Da sie to zrobic tylko trzeba pozniej uszczelnic sylikonem a to brzydko wyglada. p
Printable View
Ja rozkleilem wyczyscilem, skleilem spowrotem i nie parują. Da sie to zrobic tylko trzeba pozniej uszczelnic sylikonem a to brzydko wyglada. p
Poradzcie prosze
wkleilem zdjecie (zrobione jednak w garazu przy sztucznym swietle (widac wzmocnienie matrycy wygladajace moze jak rysy, brud, w swietle dziennym nie byloby tego wogole)
oryginalne lampy 2002rok
zamienniki TYC są po 400zł ale czy lepiej kupic zamienniki czy oddac gdzies do regeneracji lampy oryginalne? czy moze samemu rozebrac i wyczyscic? czy one po 8latach jest to mozliwe ze sa tak "przykurzone" w srodku?
http://www.cdoc.pop.e-wro.pl/A3/l1.jpg
Pozdrawiam
tu trzeba by wyczyscić środek i spolerować szkło i będą prawie jak nowe ;)
A powiedzcie czym będzie lepiej wypolerować szkło reflektora...jakąś zwykła pastą ścierna czy może nada się tzw. tlenek ceru do polerowania szkła dostępny na allegro ???
jak chcesz dobrze, to najlepiej papier ścierny wodny 1500, 2000 a potem filc polerski, wiertarka i pasta automax, schodzi sie jednak przy tym sporo czasu niestety ;/
Czas to nie problem...zima długa :) Lampe już mam rozebraną na części. Jeśli chodzi o polerowanie...polerujecie tylko zewnętrzną część szkła???Cytuj:
jak chcesz dobrze, to najlepiej papier ścierny wodny 1500, 2000 a potem filc polerski, wiertarka i pasta automax, schodzi sie jednak przy tym sporo czasu niestety ;/
tylko zewnętrzną. i nie zadnym tlenkiem ceru bo to nie jest szkło tylko poliwęglan (jeśli mówimy o polifcie) papier scierny tak jak napisał Grabarz i na koniec jakąś delikatną pastą ścierną
Wiem, że to nie jest szkło. Tylko zastanawiałem się czy nie będzie się nadawał ten tlenek...i teraz wiem, że widocznie nie :)Cytuj:
tylko zewnętrzną. i nie zadnym tlenkiem ceru bo to nie jest szkło tylko poliwęglan (jeśli mówimy o polifcie) papier scierny tak jak napisał Grabarz i na koniec jakąś delikatną pastą ścierną
Dzięki :thumbright:
Witam a ja mam pytanko jak wyjąc lampę? mam polift i czy tylko odkręcić 2 śruby z góry i jedną na dole? i wyjdzie lampa? Czy trzeba zderzak zdejmować?
Lampy od strony grilla zaczepione są jeszcze tak jakby kołkiem tzn. lampa ma taki plastikowy kołek, który wchodzi w dziurkę ;-) obok grilla (albo odwrotnie, już nie pamiętam). Ja ściągałem zderzak, wtedy masz pełny obraz tego co tam jest