-
Witam. rozgladalem sie juz dlugo i szukalem sporo ale do konca pewny nie jestem. Mam radio jak w tytule w a3 z 2003roku sa przylutowane te kabelki zeby bylo podswietlenie no ale rzecz jasna radio sie wylacza po godzinie. Czy w modelu 2003 rok 1.9 tdi ASZ nie powinno byc cana ?? ktos cos kąbinowal czy faktycznie nie mam tego cana ??
-
Tw?j rocznik posiada cana wiec mo?esz mie? co? ?le podlaczone,ale jesli masz radio pod?aczone za pomoc? adaptera rns (http://allegro.pl/plugplay-adapter-d...448491365.html) to nie ma si?y aby si? dzialy takie rzeczy ;)Przy fabrycznym radiu musia?a?a by? ma?a kostka koloru bodjarze czarnego na samej g?rze srodek gniazda je?li chodzi o radio i w niej 2 przewody
-
wyjąlem to radio no i wydaje mi sie ze sa po przestawiane kable . Czy ktos moze dac mi jakies zdjecie czy schemat jak ma to byc podlaczone zebym sobie sprawdzil
-
-
no tak ale dalej niewiem jakie kolory kabli gdzie
-
skoro sobie nie radzisz to zrob foty kostek ale dosc dokładne by bylo wszystko widać i podczep sie do tematu ktory tobie podałem
mysle ze użytkownicy forum pomogą
-
A jeszcze jedno sprawdzilem sobie kody wyposażenia z nalepki w ksiażce serwisowej i jest taki kod 7A0: bez CD changer/CD player jak sie do tego odniesc czy mozliwe ze jednak nie mam cana w tym roczniku??
-
http://img195.imageshack.us/img195/2551/pinmb.jpg
(prosze sie nie sugerowac strzalkami)
Umnie jest tak podlaczona kostka sterowania
pin1 - kabel czerwono zielony
pin2- dwa kable razem brązowo czerwone
pin3- kabel niebiesko zielony
pin4 - brak kabla
pin5 - kabel bialo czarny
pin6 - brak kabla
pin9 - pomarańczowo zielony
pin11 - pomaranczowo szary
Moje audi jest z 2003 roku podobno w tym roczniku jest juz can. Mam radio concert II ale jest podlączone jakos zle skoro idzie kabel bezposredio z plytki radia do podswietlania i sie wylcza co godzine. Jak to prawidlow podlaczyc tak jak bylo w orginale zeby wszystko ladnie pieknie gralo i wyswietlaly sie inormacje z radia na liczniku. Prosze jakiegos kolege zeby mi podal wlasciwy uklad kabli w tej kostce zeby to radio wlasciwie dzialalo jestem w stanie nawet postawic skrzynke zimnego piwa za to :)
-
Witam.
Posiadam A3 2001r. a wiec z CAN-em. Jednak radio concert II wylacza sie po godzinie,nie reaguje na zaplon-kluczyk,nie pokazuje komunikatów na duzym fis-ie. We wtyczce do radia są kable CAN wiec dlaczego te funkcje nie dzialaja? Z podswietleniem i glosnikami problemow nie ma. Co moze byc nie tak?
-
Witam.
Sorry, że dalej przeciągam temat ale niestety przegrzebałem wszystkie tematy i nie znalazłem odpowiedzi.
Posiadam A 3 1.9 TDI ASZ z końca 2000 r. czyli już po lifcie. Ostatnio zmieniałem tzw. pół Fisa na pełnego ori radio to chorus I wszystko działa prawidłowo wyświetla mi spalanie,zasięg, czas jazdy itp. i nawet stacje radiowe na fisie. Wiązke i licznik z FIS-em kupiłem od Mieto 3 a żeby mi wyświetlało stacje radiowe musiałem zamontować 3 małe piny, kable były już gotowe w wiązce ( date , clock, enable) (piny 8, 9, 10). Zakupiłem teraz concert II od audi a4 zmieniłem panel na ori od audi A 3 po lifcie i zamontowałem radio. Radio działa ale brak jest podświetlenia przycisków, nie wyłącza się z kluczyka, głośniki z przodu raz grają a raz nie do tego nie wyświetla mi info na fisie. Może ktoś wie co trzeba zmienić w kodowaniu i połączeniu przewodów, żeby wszystko grało tak jak powinno. Wiem, że ten problem rozwiązałby tzw. emulator CAN ale po co wydawać 200 zl na allegroszu skoro podobno można to podłączyć posiadając odpowiedni schemat i zmienić opcje kodowania VCDS-em.
Proszę o pomoc w tym temacie.