szczerze mowiac nie lubie automatow ktore "mysla" za mnie. Ale trzeba bedzie przyjac, ze jakos to dziala :) Swoja droga skad sterownik wie, ze akurat pada? Nie mam czujnika deszczu chyba (przynajmniej do wycieraczek ;) )
Printable View
szczerze mowiac nie lubie automatow ktore "mysla" za mnie. Ale trzeba bedzie przyjac, ze jakos to dziala :) Swoja droga skad sterownik wie, ze akurat pada? Nie mam czujnika deszczu chyba (przynajmniej do wycieraczek ;) )
może głupie pytanie ale czy jest taka możliwość, że nie mam podgrzewanych lusterek w 8p z grudnia 2003r ?
wszystko jest mozliwe miszczulo ;) Ja mam wrazenie, ze od strony kierowcy grzeje a od pasazera juz nie... Przez ten cholerny automat nawet sobie sprawdzic szczegolnie nie moge.
to jak najlepiej ? włączyć tylną szybę i zobaczyć co się stanie z lusterkami ? czy jak to sprawdzić i jak to włączyć ?
Z tego co pisza koledzy jest jakis blizej nie okreslony automat (czytaj nikt nic nie wie). Zastanawia mnie dlaczego moge przechylic ten cycek od lusterek na drzwiach do przodu -sam wraca do pionu i nic sie nie zapala wiec i tak nie wiem czy to w ogole cos wlacza. Dziwne to. Zostawie na srodku i niech sobie dziala (lub nie ;) )
http://www.a3-club.net/forum/showpos...34&postcount=6
a nie jest to tak ze za kazdym razem kiedy jest ujemna temp na zewnatrz wklady sie grzeja i po nagrzaniu termoregulator odcina zasilanie - tym samym grzanie?
ale to sa tylko moje przypuszczenia
domel79 w 8p nie ma takich czujników w lusterkach, były w 8L.
Tak jak zacytował Miro muszą być spełnione warunki żeby lusterka się podgrzewały. Z tego co mi wiadomo lusterka jak i tylna szyba mają ustalony czas grzania, da się to zmienić Vagiem.
Co do podgrzewania, steruje tym komputer i niestety nie mamy bezpośredniego wpływu na ich działanie, włączają się kiedy temp jest ujemna bądź kiedy jest mokro, lub kiedy są zaszronione.
Jaszczur joystick jak przechylisz sobie do przodu to nic nie da bo to zwyczajnie tak nie działa, wystarczy ustawić na środek. Nic nie trzeba przechylać, tak po prostu jest skonstruowany joystick by można było ustawiać lusterka elektrycznie i jego pochylanie do przodu nie miało służyć włączaniu lusterek, analogicznie jest przy składaniu lusterek, jeśli chcesz złożyć lusterka nie wystarczy odchylić joysticka do tyłu, trzeba go całkowicie przekręcić do tyłu ale to już inna bajka i inny joystick :)
miszczulolo jest taka możliwość, musisz sprawdzić maty grzewcze, najlepiej odchylić lusterko maksymalnie tak żeby od strony zewnętrznej powstała luka, wsadzić tam palca i delikatnie odchylić, wkład powinien odskoczyć.
Sprawdziłem dziś u siebie (8P 2004 r) . Nie mam mat ale na przewodach jest napięcie 12.5 V . Czy to znaczy ze jak kupię maty i zamontuje to obejdzie się bez kodowania?
Tak, powinno śmigać bez problemu.
no z przełącznikiem będzie grało bo bez niego to raczej się nie da rzecz jasna
generalnie podgrzewane lusterka są opcją przy konfiguracji auta, kable do wkładów są ciągnięte nawet w wersji bez tej opcji a włącznik pozostaje ten sam, różni się tylko ikonką, bez podgrzewania fabrycznie montują plastik z kreską na środku (jak u Ciebie), w podgrzewanych fabrycznie wstawiają dodatkowo plastik z ikonką podgrzewanych lusterek + kodowanie + wkłady z matami grzewczymi. Tylko na tym polegają różnice.
koledzy ,lusterka zakodowane , przelłącznik na środeczku i dalej nie ma prądu na kabelkach, czy jest jakichs bezpiecznik lub przekaznik od tego . pomóżcie (ile watowe są oryginalne maty w lusterkach podgrzewanych ?
)