no jak to po co??, jak juz wczesniej pisalem ;)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wother
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 2paki
Printable View
no jak to po co??, jak juz wczesniej pisalem ;)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wother
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 2paki
dopuki nie trafisz na polizay :) w cywilu ;P
akurat polcijantow w cywilu to ja u siebie znam :D
Heh a to jest funkcja CB taki megafon ? ;]
a jeszcze wczesniej pisaliscie o jakies TUBIE ... to jest to samo tak ?
tak z tego co ja wiem to roznie to nazwyaja :D hehehe dlamnie rzecz zbedna... :D chlopaki chca postraszyc dziewcyzny na psach pewnie
No dokładnie dla zabawy.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KARWAN
wszsytko na www.cb-radio.pl
ja woże pomiędzy fotelem pasażera a tunelem
U mnie niestety Unidenek nie miesci sie miedzy fotel a tunel, bo plastik od kubelkow przeszkadza. Przewaznie daje go nad popielniczke do schowka :) Idealnie sie tam miesci i nie przeszkadza w zmianie biegow, a gruszka lezy albo pod recznym albo na poleczce w tunelu. Czesto je przekladam do auta firmowego, wiec na razie nie montuje na stale ale musze przyznac ze pomysl z poleczka pod kierownica jest rewelacyjny i chyba go wykorzystam jak juz do firmy kupia CB, bo juz od dawna wszyscy zgodnie twierdza ze jest bardzo przydatne :). Co do antenki to mam MIDLAND ML 145. Troszke dlugawa (150 cm) ale za to idealnie jest zestrojona do mojej "niuni" i nigdy nie narzekam na zasieg czy modulacje. Antenka ma gumowa oslonke na magnes i odkad ja zakladam nie udalo mi sie jeszcze dachu porysowac. Jedyny minus jest taki ze od przekladania gumka sie przeciera i co jakis czas trzeba ja wymieniac. Koszt jakies 10 zl... ale czego sie dla "czystego" daszku nie robi. Jezeli chodzi o Unidenka do jednak wolalbym 520-tke i nie dla tuby ale dla RF Gain-a. Duzo jezdze po miescie i bez niego czasami wymiekam... :( Co do dlugosci anteny to raczej polecam minimum 90 cm promiennika (bacik) bo przy dobrym zestrojeniu zasieg w miescie ok 15-20 km a na trasie ok 30 km. Zaczynalem na antence Presidenta. Miala ok 60 cm i taka ceweczke na srodku promiennika. Powiem szczerze ze nie bylem zadowolony z racji na zasieg ale za to modulacja byla super. Dosc czesto widuje te antenki na trasach i tam dobrze sie sprawuja natomiast jezeli chodzi o miasto to nie polecam.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez darksmile
Co do przyklejania foli na dach to jak najbardziej polecam. Kolega ma tak zrobione w swojej A4 i bardzo to sobie chwali. Poza tym zawsze stawiamy antenke w tym samym miescu co tez ma znaczenie, jezeli chodzi o zestrojenie. Ja narazie folii nie kleje bo gumki sprawdzaja sie super :)
To chyba wszystko z moich doswiadczen jezeli chodzi o CB :lol:
no no z tym CB to fajna sprawa :idea: :D
no ja chcem sobie kupic radio UNITEND 520 no i antenke ktorąs z tych :
http://www.allegro.pl/item105440169_nowa_antena_cb.html
lub tą
http://www.president.com.pl/index.ph...ia&nointro
powiedzcie czy to bedzie dobry zakup bo nie chce na swojej a3jce miec dlugiego bata jak to niekorzy jezdza ze bat na 2m i wyglada to jak by na dachu zaczepil choinke bez galezi hehe
podpowiedzcie czy dobry wybor jak sie znacie