Dokladnie mam taki sam problem jak kolega Krystian 82 . MOZE KTOS JEST W STANIE POMOC???
Printable View
Dokladnie mam taki sam problem jak kolega Krystian 82 . MOZE KTOS JEST W STANIE POMOC???
Na poczatek sprawdz bledy przez VAG/VCDS, wowczas prawie na pewno sie wyjasni co sie dzieje. Sprobuj tez odlaczyc klemy na kilka minut, komus to pomogo.
Nie naduzywaj wielkich liter.
nom tak wlasnie musze zrobic :) a zna ktos jakas konkretna przyczyne takiego bledu ??
Sprawdz bledy, a potem bedziesz sie zastanawial. Tak to wrozenie ze szklanej kuli.
dobra Dieki za pomoc jak bede mial chwilke na weekendzie to sobie lukne i jak cos to zapytam jak nie rozwiaze tematu
Mialem podobny problem jak wy ale za kazdym razem sygnal byl ciagly jak powinno byc.
Mechanik zvagowal mi auto i stwierdzil brak polaczenia lub uszkodzony jeden z czujnikow. Sprawdzil jednak najpierw polaczenie pomiedzy czujnikiem a modulem i okazalo sie ze przetarl sie przewod poprostu. Wszystko chodzi od tego czasu czyli prawie 2 lata.
Warto też podejrzeć w blokach pomiarowych odległości jakie pokazują czujniki. W ten sposób łatwo można stwierdzić, który czujnik oszukuje.
witam
Mam takie pytanko czy takie czujniki (3C0 919 275 P)mogą być zamontowane na tył w A3.
dodam że moduł jest 8P0919283D.
Kto wie gdzie dostane te plastikowe klipsy na zderzak co trzymają czujniki?
te czujniki z numerem 3C0 919 275 P są od paska więc wątpię żeby działały z modułem od 8P. Klipsów do zderzaka się nie dokupuje one są wytłoczone w zderzaku więc musisz kupić zderzak pod PDC albo kombionować w doklejanie czegoś innego. Pozdro.
kup jakiejś rurki plastikowej kawałek o dziurze wewnętrznej takiej aby ori czujnik wszedł idealnie, potnij w kawałki ja zrób dziury w dokładce zderzaka z drugiej strony doklej kawałek rurki wsun w nią czujnik tak aby był równo z linia powierzchni dokładki i sklej go jakimś klejem w tej rurce np klejem na gorąco z pistoletu i masz problem z głowy z montażem ori czujników w zderzaku