Dlaczego nikt mi nie powiedzial ze do glinki uzywa sie srodka moczacego :)
I czy taka polerka: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...index_9217.htm
Jest cos warta ?
Printable View
Dlaczego nikt mi nie powiedzial ze do glinki uzywa sie srodka moczacego :)
I czy taka polerka: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...index_9217.htm
Jest cos warta ?
hmm to trochę podchwytliwe pytanie. i nie nikt nie mówił tylko krzyss nie słuchał :P a mówili¶my żeby na bloga zagl±dać :) http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/kolejny-etap-czyszczenia-glinkowanie/ my się tak staramy :P
szczerze- to kasa wyrzucona w błoto. można sobie plecy pomasować po treningu motocrossowym ;) (Pawła masażysta takiej używał- tak na poważnie). Do polerowania aut się nie nadaje- przy dociskaniu do panelu zatrzymuje się i jest zrobiona z bardzo delikatnych materiałów- rozpada się w rękach. Ewentualnie mozna użyć do nałożenia politury lub wosku ale z drugiej strony mocowanie padów jest niestandardowe więc jak się zużyj± to już trudno będzie dokupić a w zestawie s± dziwne pady, których na pewno na naszych autach by¶my się nie odważyli testować ;)
Jeżeli chcesz pobawić się i spróbować swoich sił w zakresie polerowania to posiadamy jedn± tak± maszynę http://www.pielegnowacauto.pl/inne/maszyny-polerskie/maszyna-polerska-rotacyjna-powertec-pt88003.html i wynajmujemy j± za 10 zł za dobę (warunkiem jest zakup padów i pasty polerskiej u nas w sklepie) :)
Rzutem na ta¶mę pojawili¶my się na li¶cie obecno¶ci na IV OP (będziemy obecni od pi±tku wieczorem do soboty popołudniu) dlatego jeżeli chcecie co¶ zamówić z dostaw± na lotnisko w Ułężu to oczywi¶cie ZAPRASZAMY! :) Zapewne i tak nie zabraknie gadżetów w naszym małym bagażniku ;)
Wiolka je¶li będziecie na op z czego sie bardzo ciesze :D to proszę o skompletowanie małej paczuszki dla mnie :
Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0
Meguiar's PlastX
mam nadzieję że będziecie jeszcze co¶ można wybrać z produktów na miejscu
pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę !:thumbright:
No oczywi¶cie, że będziemy :)
I karton z gadżetami jedzie z nami więc będzie można wybierać :)
Na PW warto¶ć zamówienia- zgodnie z umow± uwzględniona zniżka -15% :)
Potrzebowal bym jeszcze cos do plastikow zewnetrznych i elementow gumowych, musze zetrzec z nich paste polerska bo troche mi sie zabrudzily.
A ile kosztuja takie pady do tej maszynki co wypozyczacie ? bo ja bym chyba sprobowal :) bo paste juz bralem :P
Jeżeli chodzi o czyszczenie plastików to najlepiej APC Meguiar'sa
Do zabezpieczenie elementów gumowych i plastikowych polecam Ci Meguiar's All Season Dressing Przy następnym polerowaniu nie będziesz musiał oklejać elementów gumowych i plastikowych (wystarczy, że zabezpieczysz tym ¶rodkiem). Poza tym ładnie wygl±daj± plastiki po tym dressingu- wiem, bo ostatnio sama wypróbowałam).
G±bki- polecamy Ci Meguiar's Ultra Finishing Polish 205[/B] Pamiętaj, że do jednej pasty- jedna g±bka! Ewentualnie możesz użyć UC na białej i czarnej g±bce ale bez pasty wykańczaj±cej nie będzie takiego efektu. Oczywi¶cie s± jeszcze g±bki żółte i pomarańczowe ale tak jak napisałam biała i czarna to absolutne minimum. Mamy jeszcze g±bki "miodowe"- na nich pasta polerska mniej pyli ale s± droższe od zwykłych (kosztuj± 25 zł).
Aaa i jeszcze jeden zakup- szczoteczka do zębów do czyszczenia g±bek polerskich :)
W razie pytań- pisz, dzwoń, smsuj! :D żeby nie było jak z glink± ;) Paweł chętnie odpowie na pytania...bo ja mogę nie znać odpowiedzi :)
Wiolka
O matko... to ja chyba musze najpierw jakis kurs przejsc :-)
Strasznie duzo tych srodkow i wymagan.... no nic... jak juz bede wiedzial ze bede mial chwile czasu to wpadne do was i wezme wszystko co potrzebne :)
Co polecacie do usuniecia zarysowan na szybie od wycieraczki? Nie sa to glebokie zarysowania. Paste polerska + filc?
Zdecydowanie odradzamy polerowania szyby! Można narobić bałaganu. Niestety nie jest to tak łatwe i przyjemne jak polerowanie lakieru. Szyby teoretycznie można tlenkiem ceru polerować ale tak jak mówię- nie jest to prosty i na pewno nie jest to bezpieczny zabieg.