-
czy zna ktos odpowiedz na pytanie kolegi osa o grzanie foteli?? Mam teraz panel bez grzania przedliftowy. Czy musze kupic najpierw taki sam z grzaniem foteli a dopiero poliftowy z grzaniem foteli czy da sie to jakos zakodowac? Ktos wspomnial, ze udalo mu sie przekodowac blad komunikacji z webasto.
Druga sprawa to czy zna ktos rozwiazanie odwrotnego dzialania diody przycisku AC?
pozdrawiam
-
Borys co do diody to mam znajomego bardzo dobrego elektryka i powiedział ,że to jest do zmienienia ale trzeba ścieżki pozmieniać i coś tam wstawić, ogólnie dużo dłubaniny ,żeby dobrze to świeciło
-
a ja tak sobie pomyslalem zeby zmienic to nie w climatroniku a przy sprezarce klimy.
-
Może i się da ale czy coś przez to nie przestanie działać ?:D Powiem Ci tak, że od kiedy mam poliftową klimę, to nauczyłem się z tym żyć, ani mnie to w oczy nie razi i nie przeszkadza ,że jest na opak. A tak swoją drogą też tak to działa oryginalnie w polifcie? Włączone A/C nie świeci, wyłączone świeci? Czy tylko tak jest to u nas bo zmieniliśmy?
-
Tylko dlatego tak dziala ze jest to mix polifta z przedliftem. Z drugiej strony moze masz racje. I tak cale zycie jezdze na Auto wiec nie powinno tak przeszkadzac.
A co z mim pytaniem o grzanie stolkow? podpowie ktos cos?
-
Nic z tego , kup na allegro jakis klimatronic za 100zl ktory nie wyglada i tak potrzebujesz sama plyte.
Tez tak bede musial zrobic ale to dopiero jak bede zmienial fotele.
-
Podbiję nieco temat i odgrzeje kotleta :P
Znalazł przypadkiem ktoś już sposób by poliftowy klimatronic działał prawidłowo w przedlifcie bez przekładania bebechów? Może adaptacja/początkowe ustawienia lub jeszcze insze sprawią, że wszystko będzie grać? Dodam, że mam panel klimatronica z grzanymi stołkami w wersji pod 1DIN i zmieniam na wersje 2 DIN polift, również w pełnej opcji.
-
Nie ma takiej możliwosci aby klimatronik poliftowy działał prawidłowo w przedlifcie bo jest różnica w sterowaniu podzespołów a głównie o czujnik G89, musisz niestety przekładac bebechy albo ktos pisał że z Q3 pasuje p&p ale do końca to chyba nie jest potwierdzone.
-
Wymieniłem klimatronic na poliftowy z końcówką BN z końcówki 2010r., nie wiem, wydaje mi się, że wszystko działa, zarówno w trybie eco jak i przy włączonym AC - ale wieje ciepłym powietrzem co jest normalne przy ostatnich temperaturach, skoro wieje ciepłym to czemu latem nie będzie wiało zimnym? Sprawdzałem wszystkie funkcje w tym grzanie foteli i wszystko działa, starowanie nawiewami też działa zarówno pod AC jak i eco, tryb auto też ładnie kontroluje prędkość wentylatora. Na zimę chyba tak zostawię, jak będzie ciepło sprawdzę klimę.
-
a jezdziles przy wysokich temperaturach? nie wydaje mi sie. wiec jeszcze przed toba te niemile zaskoczenie.