ponawiam pytanie jak zostala naprawiona skrzynia??
u mnie jest podobnie w automacie zmienia tylko na 4 a po chwili redukuje do 3
dodam ze na lopatkach zmienia normalnie
Printable View
ponawiam pytanie jak zostala naprawiona skrzynia??
u mnie jest podobnie w automacie zmienia tylko na 4 a po chwili redukuje do 3
dodam ze na lopatkach zmienia normalnie
moze sie komus przyda
awaria usunieta.
przegnila koronka abs w tylnym kole, wymiana zalatwila sprawe
Kolego chestermix jezeli twoja skrzynia nie zmienia biegu np z 3 na 4 tak jak w moim przypadku
To stawialbym na koronki abs badz same czujniki. Ja wymienilem dwa lozyska z tylu wraz z koronkami
I awaria usunieta mimo iz komputer nie pokazywal bledow.
Sprobuj najpierw zaczac od tego bo napewno taniej niz mechatronika
Dzieki za pomoc lecz w moim przypadku problem lezy po stronie mechatronica.
Mam identyczne objawy jak kolega buliyo.
Mianowicie dzieje sie to wtedy i tylko wtedy przy zwalnianiu w momencie jak skrzynia zrzuca z biegu 3 na 2 momentalnie wpada w tryb awaryjny i zostaje na biegu 1. Reszta chodzi bezproblemowo i smulke.
Witam, miałem podobnie, auto kiedyś przeszło w tryb awaryjny, zgasiłem i wszystko ok zrobiłem 50 km i znowu przeszło w tryb awaryjny od tamtej pory jak auto się zagrzało przechodziło w tryb awaryjny, dopóki się nie rozgrzało było wszystko ok, nie robiłem nic tylko od razu wysłałem Mechatronike do regeneracji. Robiłem w Zielonej Górze u Leszka Wrotniaka. Zapłaciłem 1200 zł i zrobiłem już na tym 600 km i jak na razie bez problemów.U mnie był padnięty elektrozawór N90. Polecam najpierw sprawdzić na kompie. Dostałem 2 lata gwarancji.
Witam Ponownie. Tak dla informacji Jednak Bylem W bledzie. W moim przypadku mechatronic nie byl problemem tylko Skrzynia. Wlasnie jestem po wymianie skrzyni z moim starym mechatroniciem I samochod smiga jak Nowy.
[usunieto]
to nie miejsce na ogloszenia sprzedazy.
Witam wszystkich. Proszę o podpowiedź w kwestii wymiany uszczelki pod pokrywką filtra oleju w dsg. Zauważyłem, że prawdopodobnie z pod tej pokrywki sączy się olej i chciałbym ją wymienić tylko nie wiem czy po jej odkręceniu wyleci jakaś znacząca ilość oleju? Drugie pytanie czy da się sprawdzić poziom oleju w warunkach domowych (nie wiem ile wyleciało) czy lepiej udać się do serwisu?
Jesli masz dostep do komputera, ktory pokaze Ci temperature oleju w skrzyni to mozesz to zrobic sam. Ja u siebie sam wymienialem caly olej. Nie mialem z tym zadnych problemow.
http://www.myturbodiesel.com/wiki/ds...nic-oil-flush/