A ja nie mam fake :P
ORI olej samruje moj silniczek
ELEMENATEUR RULEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Printable View
A ja nie mam fake :P
ORI olej samruje moj silniczek
ELEMENATEUR RULEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
czy ja poznam nick osoby, która handluje podrobionym Motulem na forum?? Przeciez gosciu psuje rynek - takich ludzi trzeba eliminować.
Weźcie pod uwagę, że może "gościu" nawet nie był swiadomy tego, że sprzedaje jakiś chłam. Ostrożnie z oskarżeniami :) Jeśli wyjdzie na jaw, że robil to świadomie to wtedy zaczniecie go kamieniować ;)
ja brałem ostatnio specific po 150 w Łodzi, niestety za późno pomyślałem, żeby zamówić od elemenateur. Na szczęście punkt sprzedający oleje sprawdzone i jest dobry orginał :)
http://allegro.pl/gdansk-motul-8100-...704054120.html ja biore zawsze motula od tego Pana :) ale nie zwroci?em uwagi na opakowanie :/ choc swita mi w g?owie ?e by?a ta tylnia nalepka odklejana jak w ORI :)
Ja natomiast mam pytanie do kolegi elemenateur.
http://imageshack.us/photo/my-images...tulfake03.jpg/
Czy w zeszłym roku oryginalne oleje - sprzedawane przez w/w kolegę - miały dokładnie takie same naklejki,jak na fotce ???.
Pytam dlatego,ponieważ moja naklejka nie ma "prostokąta z klockami" ;) ,
nad paskiem kodowym.
Kolor ładny piwno-złocisty,zapach lekko oliwkowy ; wskazujący na oryginalność.
otóż mogłeś mieć naklejkę z tyłu z opisem wyłącznie w jednym - niemieckim języku. To olej który jest wyłącznie na rynku niemieckim. W tamtym okresie moja firma jeszcze zaopatrywała się w Niemczech. Olej jest oczywiście w 100% oryginalny.
Nasza firma nie kupuje oleju w "dziwnych" źródłach. Sprzedajemy wyłącznie olej od autoryzowanych dystrybutorów czy to niemieckich czy to polskich.
Podrabiany Motul jak się łatwo można domyśleć nigdy nie widział dystrybutora. Kupiony musiał być od "dystrybutora" albo raczej cwaniaczka który to podrabia. U nas takich sytuacji nie było i nie będzie, dlatego też zawsze doceniamy naszych klientów którzy wiedzą że u nas kupią towar oryginalny i nie muszą się zastanawiać czy aby kupili "okazyjny" oryginał.
Czasem lepiej zapłacić 10zł więcej niż uczestniczyć w tego rodzaju dyskusjach i nieprzyjemnych odkryciach.
Dodam tylko na koniec, rozmawiając ze znajomym dystrybutorem Motul dowiedziałem się że w podrabianych bańkach motula znajdziecie odwirowany przepracowany olej który można nabyć na rynku za 2zł za litr.
Ktoś chce sobie policzyć ile zarabia na tym osoba wprowadzająca towar do obiegu ?
...życzę powodzenia, IC nie daje dobrych zniżek na oleje MOTUL, kupując w zeszłym roku po cenach dla pracowników olej kosztował mnie dokładnie 174,60zł za 5L.
Nawet inne firmy, dystrybutorzy, filie, hurtownie posiadające bardzo dobre zniżki w IC nie posiadały zniżek pozwalajacych na zakup oleju w takich cenach, w jakich oferują je koledzy z forum ; )
Kolego to nie wiem w jakiej filii IC kupowales olej ale ja porównałem ofertę kolegi z forum z moja i na tanszych olejach typu 4100 są to niewielkie różnice rzędu 5zł na moją korzyść, ale już na specificu 504-507 wychodzi prawie 30zł także radze przycisnąć troche tych przedstawicieli z Intercarsu żeby się postarali o lepsze ceny...