-
witam. Jestem w trakcie zmiany zawieszenia. Przechodze z gwintu na coś bardziej miekkiego, zdecydowałem się na sprężynki -40 mm. Wyczytałem na forum, że seryjne amorki dadzą radę, ale chciałem kupić te od ambition, są w końcu trochę krótsze. Pytanko jest takie jak dobrać się do tych właściwych, nigdzie nie oferują do ambition tylko po prostu do A3.
Spodobał mi się ten komplecik bilsteina co rycek81 zaprezentował. Kwestia tylko czy przy obniżeniu się nie zniszczą ?
-
Zapodałem swojej podupadłej czarnej madonnie:D nowe amory (model: 334812
Excel-G )
Zamówiłem odrazu cały komplet wraz z osłonami i odbojami (ok 800zł )
Jak narazie jest GIT z tym co miałem wcześniej:thumbright:
A ze starych tłoczysk zrobiłem przebijaki do pracy w kuzni:p
Ps.Jak to się mówi "potrzeba matką wynalazku" bo nawet sciągacz sprężyn dorobiłem:bom:
-
Rowniez sie podepne pod temat jakie amorki albo co zeby podniesc raczej troche
mam w kodach wozu J22 a wzrokowo jest troche niski poniewaz dzis prawie stracilem zderzak :(
Tak na moje oko to mam wersje wlasnie AMBITION
-
S?uchajcie powoli przymierzam sie do zmiany zawiechy, my?l? ?e znalaz?em w miare dobry zestaw za dobr? cene, co Wy o tym my?licie???
http://www.allegro.pl/item672561408_...pl_odboje.html
dodam, ?e mam spr??yny aktualnie -35/-40mm
-
Moim, ale tylko moim zdaniem :) amory olejowo-gazowe na "cięte":D sprężyny to nie zabardzo:rolleyes:. Może już jakieś gazówki ewentualnie ale pewnie ktoś mnie poprawi:D
-
No właśnie nie znam się:p dlatego pytam, bo nie chcę żeby potem był jakiś problem, żę nie podejdą pod te sprężyny czy coś będzie nie tak.
-
Daniel86 jeżeli masz sprężyny -35/40 powinieneś zastosować amorki do takiego rozmiaru sprężyn. Te co podałeś są do serii.
-
Mam problem, planuję wymianę amortyzatorów, a w zasadzie już nie planuję tylko muszę :) i to pojawia się problem, auto jest obniżone, ale nie mam pojęcia o ile, bo takie obniżone już kupiłam, nie mam pojęcia czy spręzyny są krótsze fabrycznie czy ktoś je skrócił, wiem tylko ze sa zółte :D (hahaha) Jakie amortyzatory mam kupić ? Od czego mam zacząć ? Czym się kierować ? Muszę też wymienić gumki stabilizatorów i nie wiem czy obniżenie auta ma wpływ na rodzaj/rozmiar/producenta ?
-
http://www.allegro.pl/item703016941_...ts_od_m_t.html moze ktos sie wypowiedziec na temat tego zestawu,teraz podejzewam ze mam ambition a wywali?o mi przedni amortyzator lewy i musze to jak najszybciej zrobic,a moze cos polecicie ciekawego ale tak g?ra do 700z?
-
mi wszyscy polecają blistein b4 lub blistein b4 sport