no mysle ze taka korekta to w tysiacach pewnie kosztuje ;) ale jestem w szoku, bo była to dla mnie abstrakcja :D
Printable View
no mysle ze taka korekta to w tysiacach pewnie kosztuje ;) ale jestem w szoku, bo była to dla mnie abstrakcja :D
Lakier jak u mnie..tzn ten przed korektą xd noooo ładnie ładnie :D
Jeżeli mówimy o pomieszczeniach typu "woow" to polecam jeszcze galerię firmy Car-Spa: http://www.car-spa.pl/studio,index.html robi wrażenie (na żywo również) :)
Zdecydowałem się na mechaniczną korektę lakieru u lakiernika (wcześniej próbowałem ręcznie). Mam cleaner Wet Mirror Finish i wosk Collinite. Jak dokładnie powinna wyglądać procedura po korekcie?
Rozumiem, że wypadalo by przemyć dokładnie auto IPA, żeby pozbyć się past polerskich, oczywiście na koniec Collinite, ale czy używać też Wet Mirror Finish? Nie jest to chyba cleaner ścierny, więc nie zaszkodzi, a da też dodatkowy połysk? Mam rację?
No ja bym tak właśnie zrobił:)
jeśli można słówko komentarza - martwi mnie trochę to co podkreśliłem w Twojej wypowiedzi, ale rozumiem że CCC.
tak z ciekawości - masz możliwość zmierzenia grubości lakieru jeszcze przed polerką? potem zmierzyłbyś po niej, jestem bardzo ciekaw ile zjedzie mikronów jadąc (zapewne) fareclą na mokro; jeśli tak, to auto powinien Ci na koniec też zmyć w większym stopniu z pasty, zapewne pierwszym lepszym szamponem (ale nie o to chodzi)
przed dorwaniem auta w swoje ręce obejrzyj je dokładnie a potem tak jak verni potwierdził - IPA 1:1 i lecisz całe delikatnie na nowo i po wszystkim obejrzyj auto raz jeszcze :)
Rok temu ten sam czlowiek polerował mi inne auto przy okazji malowania paru elementów (wtedy się jeszcze na tym nie "znałem" i tak na prawdę nie wiedziałem na co zwracać uwagę), ale wyglądało dobrze. Dopytam jeszcze dokładnie w jaki sposób to robi, ale wstępnie powiedziałem o co mi chodzi. Kasuje za to okolo 350zł, cena nie jest chyba specjalnie niska, więc oczekuję dobrej roboty. Zobaczymy.
Nie lepiej uderzyć do jakiegoś usera z KA, aby zrobił Ci pełną korekte lakieru ?
Po polerce u lakiernika zawsze najlepiej się odbiera auta w pełnym słońcu - zazwyczaj wyglądają gorzej niż przed "korektą";) Fakt, że lakier odzyska kolor, jakąś tam głębię i będzie świeższy ale po pierwsze nie na długo a po drugie sam zobaczysz w słońcu lub pod lampą... 350 to jak na lakiernika faktycznie sporo ale pewnie Ci to w kilka godzin zrobi i tak?