no i wreszcie mi się udało:) przekładka zegarów zakończona powodzeniem.
Printable View
no i wreszcie mi się udało:) przekładka zegarów zakończona powodzeniem.
Przeczytałem większość tematów dotyczących montażu FIS'a i zastanawia mnie jedno - czy koszty/praca są na tyle znośne, że warto się za to brać?
U mnie jest stary zegar z zaślepką w miejscu wskaźnika temperatury. Z tego co wyczytałem trzeba kupić zegary z FISem, manetkę i w moim przypadku (klima) dodatkowy czujnik temperatury. Przy czytaniu części o montażu pogubiłem się i tego nie ogarniam (co gdzie podpiąć, jakie dodatkowe kable gdzie itd.) więc musiałbym komuś zlecić sam montaż. Jak myślicie - jakiś warsztat by mi się tego podjął? Czy w grę wchodzą jedynie jacyś maniacy-pasjonaci:p? A może ktoś z forum dałby się wynająć:D? Dałby mi listę potrzebnych części, obgadał wynagrodzenie i zamontował:D?
dzisiaj parę godziny grzebania w zegarach i nic :) trochę się pomęczyliśmy aż w końcu wyszło że niestety ale kluczyka od immo1 nie da się zakodować z zegarami od immo2, więc trzeba zakupic crypto 48 tak? teraz najważniejsza część(mam nadzieję że mieto coś podpowie) czy można zrobić tak w autku z 97r. żeby pokazywał się ten samochodzik przy otwartych drzwiach? :)
mieto mowi ze sie nie da, w przedliftowych stwierdzono ze nie bedzie im to potrzebne, a tak na serio dalo by sie zobic ale to juz dlubanie w kodzie epromu zeby zapalilo sie costam kiedy dostanie sygnal z drzwi, ja tego nie potrafie zrobic :-(
a może chcesz poeksperymentować? :) My już probowaliśmy wgrać eprom z 930A do 930E :) ładnie wszystko zgasło :P Na razie muszę walczyć żeby autko odpalić później będę się martwił co dalej :) dzieki za odpowiedz :)
tez kiedys nad tym myslalem, mysle ze dalo by sie montujac zegary poliftowe... do tego zmiana kabli w kostkach, emulator can, na forum golfa widziałem takie rzeczy, ogólenie nie wiem czy warto.....
po prostu trzeba zajakiś czas kupić młodsze audi i tyle :P dzisiaj byłem w punkcie dorabiania kluczy za samo crypto 48 chcieli 80zł :) zamówiłem już na allegro :)
i udało się po zmianie krypto autko odpalilo, fis podłaczony jeszcze tylko kosmetyka(błedy,tarcze i mały myk od kolegów z Leona :P ) cały montaż made by Strikerbest, bez niego nie ogarnąłbym tego :) wielkie dzięki za wykonanie :)
jerzu to może w FAQ dodaj jakąś relacje ;) bo tam jest niekompletna :P
absolutnie wszystko jest w FAQ :) Ja tylko dodatkowo wyświetlacz mam zalany silikonem, dzięki czemu jak z rana odpalam to wolniej znika prawa strona wyświetlacza :D