Może jestem jakiś dziwny, ale dla mnie w temacie lamp wszystko co nieoryginalne zalatuje wiochą...
Printable View
Może jestem jakiś dziwny, ale dla mnie w temacie lamp wszystko co nieoryginalne zalatuje wiochą...
mi te nowe też średnio się podobają, zostaje przy tych pierwszych DAYLIGHT BLACK jedyne co może w nich być kiepskie to ten pasek ledowy, ale zawsze można to poprawić ;)
Orginał to zawsze orginał.Chociaż te akurat mi sie podobaja. Ciekawe jak z jakością. U nas jezdzi taki jeden ktory ma w 8l ledy to sie smieja ze ma S5 :P
Kupcie, załóżcie, zdajcie relację.
Witam.
Skoro zakupiłem (co prawda używki po przejściach, ale są i sam je naprawiłem) to mogę pokazać jak to wygląda na samochodzie i opisać moje przeróbki;-)
Wymieniałem szkło lewej lampy, sklejone na silikon (nowe szkło ze starej lampy). Mocowania boczne lamp (pourywane) skleiłem specjalnym klejem. Demontaż zderzaka i wymiana lamp była prosta ;)
Tak autko wygląda teraz:
http://img4.imageshack.us/img4/1861/20130121290rej.jpg
Stare światła do jazdy dziennej z allegro na razie zostawiłem, lecz odłączyłem, dlatego, że paski LED w lampach zrobiłem na przekaźniku i robią one i za postojówki i za światła do jazdy na codzień. No i w razie kontroli trzeba będzie podpiąć je z powrotem, hehe ;-)
W VCDS jasność świecenia postojówek zmieniłem na ok. 50%, dołożyłem przekaźnik i diodę 1N4007, 1 kabelek i gotowe. Gdy mam przełącznik świateł na 0, LEDy świecą pełną mocą. Gdy włączam mijania lub postojówki, lampy świecą tak:
http://img96.imageshack.us/img96/4389/20130118289.jpg
Lampy wg. mnie są ładne, nie parują, wykonane solidnie. Al'a bixenon, 1 żarówka H9 65W.
Silniczki regulacji reagują bardzo szybko, dużo szybciej niż w starych lampach lub w innych autach. Niestety w prawej lampie nie działa mi przesłona - wydaje mi się, że elektromagnes się ścina. Problem jest taki, że jak włączę światła drogowe, to prawa lampa zostaje już na nich aż do odłączenia wtyczki, nie da się wrócić do mijania. Nie poradziłem sobie z tym problemem i po prostu przeciąłem kabelek od przesłony, żeby się w ogóle nie włączała. I tak w 1 lampie jak włączę drogowe to bardzo dużo oświetla drogi ;)
Moje problemy i dużo zabawy wynikało z tego, że lampy kupiłem używane (nowe to jednak spory wydatek).
Pozdrawiam.
wrobelbiz
No i pewnie zadowolony jesteś ? I tak trzymać :thumbright:
Myślę że nikt nie będzie się czepiać ledów do dziennej ;)
Ja mam poprzedni model ale też z tymi lampami (Sonara) i też jestem mega zadowolony choć opinie .........takie sobie
kontroli przeszedłem już wiele i 0 problemu - z resztą homologacje mam i oznaczenia na kloszach więc..... luz :P
I tobie życzę tego samego :thumbright: powodzenia w dalszych modach....
jak dla mnie nie wygladaja tak zle jak co poniektorzy pisza ze wsia zalatuje kazdy ma swoj gust i swoje zdanie na ten temat a plusem moze byc to ze skoro maja "soczewki" to mozna wlozyc do nich jakies HID-y i cieszyc sie zrodlem swiala nieby lepszym niz jest to w zwyklych lampach nie??jesli sie myle poprawcie
Wsia zalatuje w dzien jak jezdza na podobnych lampach a ledy ledwo widac. Zazwyczaj sa slabej jakosci. Ogolnie to fajnie wyglada ksztalt, uklad tego w srodku.
Ja bym pomalowal co sie da na czarny
I zapytam nadwornego magika dominika_m czy mozna by tam podmienic ledy na mocniejsze porownywalne z tymi ori.
Wtedy nikt nie powie ze wies
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Witam.
Niestety w dzień tych pasków LEDowych prawie nie widać...
Wróciłem do dawnych świateł dziennych, a ten pasek działa tak jak został zaprojektowany, do postojówek.
Miałem rozebraną lampę i żałuję teraz, że tych diod SMD nie wymieniłem. Są tam włożone zwykłe 3528, które są 3x gorsze od diod SMD 5050. Poza tym jest tam miejsce na płytkach na 2x więcej diod ;-)
Może na wakacjach coś pomyślę ;)
Ale ogólnie lampy na PLUS, polecam ;-)