Tylko co było barierą ??? Skrzynia ??? czy turbo ???
Printable View
Tylko co było barierą ??? Skrzynia ??? czy turbo ???
Barierą było turbo.
Z tego co wiem teraz ma być dużo większe i moc w okolicach 900-1000km.
W tej ich 8l ?
turbo ma mieć taki potencjał czy moc taka ma być ?
Taka ma być moc.
nie wiem czy czytaliscie, jak Compoty opisuja mod 3,2 + DSG DQ500 ( RS3/TTRS )
Dwa lata temu opracowaliśmy nasz Stage4 do silników 3.2 czyli ponad 600km/700Nm. Przez długi czas nie mieliśmy go oficjalnie w ofercie ponieważ jak się okazało nie wytrzymywała skrzynia biegów DSG DQ250. Po ok 10tyś km zawsze "ukręcał" się 4ty bieg Postanowiliśmy przetestować najmocniejszą odmianę Volkswagenowskiego DSG DQ500 jaka jest montowana między innymi w Audi TTRS czy też RS3. Żeby sytuacja nie była za prosta skrzynia ta nie pasowała do dzwonu silnika VR6. Po zeskanowaniu 3D obu dzwonów skrzyń DQ250 i DQ500 zdecydowaliśmy się na przerobienie obudowy skrzyni biegów przy użyciu frezarki CNC. Nie chcieliśmy spawać tzw. flanszy iż baliśmy się zbyt dużego obciążenia termicznego obudowy skrzyni co za tym idzie jej wykrzywieniem. Po zamontowaniu mechanicznym przyszedł czas na podłączenie. Mimo iż generacja skrzyni DQ500 ma się nijak do reszty sterowników zastosowanych w Golfie5 i z tym problemem sobie poradziliśmy. Tak oto w listopadzie 2013 powstał Golf R32 Turbo z 7mio stopniową DSG która jest w stanie bez problemu znieść moment obrotowy rzędu 700Nm przy zachowaniu fabrycznego sprzęgła.
to własnie o tym Golfie, ktorego wykresy wklejalem wczesniej..
https://www.facebook.com/media/set/?...3424919&type=1
http://m.regiomoto.pl/portal/aktualn...niadanie-wideo
Auto Zlosia ;) a wcześniej użytkownika tego forum PiSi-ego :thumbright: bardzo fajny projekt :D
Grabek wały tak jak Ci napisali 2.8 tylko pasuje. Std a po co az tyle golf 5 od CS przy 500 hp robi 3.4sek 0-100 i 11.4 na cwiartke i takie 500 to bezawaryjny set. Lepiej za ta kwote powalczyłbym z masa jakieś lekkie kubły jakiś carbon itp.
dobra poszukałem tego o czym mówiłem, żeby nie było, że sobie to wymyśliłem :)
chodziło o wały z AZZ i BAA z touarega 3,2 v6,
a najmocniejszy z 3,2vr jest ten z silnika BFH
teraz masz bez podobno
jak mnie to śmieszy to "podobno". Jak na wieksze moce tylko r30, silnik odprezasz bez przekladki, mozna krecic do 7500. Same plusy.