przychylam sie do tezy z tuleja tylna wahacza przedniego,mialem tez takie stuki w poprzednie 8l,usterka niedroga w naprawieale strasznie uciazliwa n
Printable View
przychylam sie do tezy z tuleja tylna wahacza przedniego,mialem tez takie stuki w poprzednie 8l,usterka niedroga w naprawieale strasznie uciazliwa n
Ja ten problem rozwiązałem poprzez wymianę gumy, która była pęknięta. U mnie wypadło to z przodu po lewej stronie.
A spruboj jeszcze tego. Mialem stuki z prawej strony z przodu cos takiego jakby terkotanie. Pojechalem do mechanika szukal sprawdzal i kilka razy wyjezdzal bo nie mogl znalezc. Przy kolejnym wyjezdzie na testy zostawil chyba przez przypadek oslone plastikowa pod silnikiem i cisza. Okazalo sie ze chyba rozwulkanizowalo sie cos w srodku w tych wybrzuszeniach oslony lub dostaly sie drobne kamienie. W kazdym razie jak wziol oslone do reku i popukal to warczalo. Wymienilem oslone i cisza
Witam
Podczas jazdy po niedużych nierównościach słychać stukanie z prawej strony z przodu, na stacji diagnostycznej nic nie wykryli,amorek stabilizator ok. Cóż to może być takiego??
Kolego, mam to samo:) Już z pół roku próbuję dojść co to:) Nie chcę rozbierać pół samochodu żeby sprawdzić....U mnie po jakimś czasie zobaczyłem, że blacha która osłania półoś napędową od tłumika się wyrwała z mocowania i mogła stukać. Usztywniłem, przejechałem - było ok. Po jakiś 3 tygodniach znowu stuka, a blacha sztywno jest:) Więc nie wiem...
Pozdrawiam
Jedną z rzeczy, których nie jest w stane wyryć diagnosta na "szarpakach" jest górne mocowanie Mc Persona. Inną przyczyną stuków może być prawa poduszka silnika
U mnie tak stukalo 2 dni, kiedy sie zorientowalem ze nadkole nietrzyma na jednym skrecie. Ale watpie zeby to bylo u Was przyczyna.
Moze byc gorna poduszka amora albo tuleja drazka stabilizatora bo tez tego mi nigdy diagnosta nie wykryl i dopiero jak wymienielm to nastala cisza.
Poduszka silnika to cala buda by trzeslo zazwyczaj.
A mógłbys wyjasnić w jaki sposób można zdiagnozować tę usterkę?
U mnie słychać kilka takich jakby puknięć, stuknięć ale tylko przy ruszaniu. Przy przejeżdżaniu przez nierówności żadnych stuków. Takie wrażenie jakby jakiś luz na tulejce wachacza ale były wymienione 3 miesiące temu więc razcej nie to.
Potrzebne są do tego dwie osoby: jedna silna a druga kumata:).
Trzeba zdjąć plasikową nakładkę z góry kilicha i trzymać dłoń na górnym mocowaniu amorka. Druga osoba (ta silna) próbuje rozbujać przód samochodu naciskając np. na błotnik. Jeżeli górne mocowanie jest wybite to pod dłonią czuć będzie wyraźne stuki