Oj Mareczku nie postarałes sie wiec wklejam http://www.afs.pl/o_firmie.html
Printable View
Oj Mareczku nie postarałes sie wiec wklejam http://www.afs.pl/o_firmie.html
dostałem ofertę przyciemnienia szyb (wszystkich poza przednia) za 530zł to jest dobra cena?
w cze100chowie w firmie foliatec powiedzial mi koles 500zł za cale auto no ale powiedzial ze cena jest jeszcze do dogadania...w okolicach katowic (10km od) firma auto-sonar powiedziala mi za cale auto 360zł wiece jzeli w czewie nie znajde nikogo kto mi to zrobi za podobna cene (max 400zł) jade tam...bo 100zł jest to dość sporo.a do katowic daleko nie mam ;)
co tanio to potem drogo. folie AR, ktore sa uznawane za najlepsze na swiecie nawet w hurcie sa bardzo drogie wiec trudno by bylo okleic cale auto do 400zl, folia-tec za 500zl mozna sie zastanowic, warto jeszcze zobaczyc kilka aut zrobionych przez taka firme
Ktos kto ma renome i klientow tez sie ceni, za profi wykonanie trzeba zaplacic i tyle.
W kraku dobre firmy biora pod 700zl i maja zapisy na miesiac z gory, o czyms to swiadczy.. co mi z tego ze dam 350zl jak za 2mce bede zrywal i jechal do dobrej firmy, a najwazniejsze do obklejenia DOBRYMI,MARKOWYMI foliami.
chipa na allegro tez mozna sobie kupic za 300zl tylko co potem...
firma auto-solar okleja folia firmy CLASSIS ,SUN GARD,ARMORLITE i daje 8 letnią pisemną gwarancję na folię oraz jej montaż... nie znam sie na foliach jakie sa stosowane do oklejania...no ale skoro daja 8 lat gwarancji to chyba folie nie sa z allegro po 10zl rolka ?
jesli oklejaja za 360zl folia AR albo Sun Gard to bez zastanowienia.
A czy ktoś przyciemniał szyby w Koszalinie?? Może polecicie mi jakąś firmę! Dużo się już dowiadywałem ale nic konkretnego nie usłyszałem.
gawrone możesz podac dokładniejszy namiar na ta firme 10km od katowic
jakis numer telefonu
WWW.AUTO-SONAR.COM ich stronka
W krakowie ja robiłem i kilku znajomych (q1,m3,x5 itd) i jestem szalenie zadowolony ,znizka dla a3clubu (bylo juz kilka samochodow) cena za cale a3 fotchromem co ja mam (ja mam na 50%,jest wersja na 35% tez ) koszt okolo 600 zł .
http://www.forti.com.pl/
ma ktos moze a3 granatowe przyciemnione wszystko na 35% ? bo sie zastanawiam nad taka kombinacja ale che zobaczyć jak to sie prezentuje...
zobacz na moje foty, granatowa wszystkie szyby w stylu AR 25-35 żadnych problemów póki co tfu tfu jestem bardzo zadowolony i polecam
witka :) pytanko skierowane do osob kotre maja przyciemnione szybki z przednie boczne :) zostawialiscie 2mm pasek na to zeby nie zerwac folii podczas zamykania szyb ?? a moze ktos ma cale - bez tego paseczka 2mm :) bo sie zastanawiam czy robic caloc czy z paseczkiem :)
ma ktos srebna a3 8l z przyciemnionymi szybkami? moga byc czarne,lustrzanki,srebne itp moge prosic o zdjecia na maila? bo zastanawiam sie jaki kolor walnac szybek gel@tlen.pl z goryd dzieki!
Dora ma lustrzanki :D jutro postaramy sie cos wrzucic :D
git najlepiej bok i tyl bym poprosil:) co bym mial wyobrazenie jakies...
haha, ok postaram sie zrobic foto ale od razu mowie ze mam brudne auta:P ale mozesz z powodzeniem przyciemniac bo bardzo fajnie wyglada:)
nom dzieki za foteczki:) a teraz pytanie jaka folia i ile zaciemniona?
jak dobrze pamietam to lustrzanka AR35 :)
ja mam lustrzanke 50%
bubu05 a masz srebne a3 ?:) mozesz walnac jakies fotki i mi podeslac ew. tutaj wstawic?
bardzo bym prosil o przeslanie na maila - szer.lukasz@vp.pl albo wrzucenie tutaj zdjec uzytkownikow czarnych niuń bo w przyszlym tyg chce przyciemnic a nadal nie wiem jaka folia:( ... najlepiej jesli beda mialy przyciemniony przod :)
zobacz sobie u mnie w dziale moje auto, są tam zdjęcia mojej a3 z zciemnionym całym samochodem folią czarną
czy może ktoś powiedzieć coś o firmie http://szybysamochodowe.pl/ z Wrocławia, robił tam już ktoś?
Koledzy a znacie jakas dobra firme gdzie przyciemniaja szybki w okolicach Pleszewa??
Robił ktoś z Was w Warsfollu na Puławskiej w Wawie? Moje A3 wycenili na 550zl tzn 3 tylne szyby folia standard lub 680zl za gatunkowo lepsza. Troszke drograwo :confused:
kots poleci jakas solidna firme ze slaska u ktorej nie czekalbym 3 tygodni na przyciemnienie szybek albo 2 tyg ... wszedzie mi tak spiewaja ;/ do glowy mozna dostac ...
Hej lukolo, wpadnij do KRK do forti w zakrzowie!!! Nie dawno robiłem i w srode pojechalem, na sobote sie umowilem i w 6 godzin mialem zrobione. Czyli 4 dni i masz, lub czasami szybciej :) 600 zł za wszystkie AR35, PZDR.
troche zagmatwanie to napisales jakby oklejanie 4dni trwalo.
umawiasz sie wczesniej, zostawiasz bryczke i po 4-5godz jest do odbioru
w Forti mozna zawsze powolac sie na a3-club.
Ja robiłem w Bielsku w Auto Solar - http://www.autosolar.com.pl/przyciemnianie_szyb.html . Mogę ich z czystym sercem polecić.
matrix ja do nich pisalem ... i mi zaspiewali ze 3 tyg wczesniej sie trzeba umowic z nimi ... to troche powalone ale ok ... zrobie gdzie indziej nie chce tyle czekac
a wracajac do przyciemniania ... wiem ze ktos z klubowiczow proponowal mi przyciemnienie szybek :D tylko ze nie umiem znalezc tej osoby teraz ... z okolic wodzilawia jest :) prosze o kontakcik :)
ma ktoś tu przyciemnione szyby PIECOWO czy jak to sie tam zwie? jak to wygląda i jakie są koszty?
menar, koszty są spore a efekt mizerny, jak zastanawiałem sie nad tą opcją to za same przednie szyby zawołali mi 600zeta, a gdzie jeszcze tył, no i do tego trzeba wyciągać wszystkie szyby, koszta duże a prawie nie widać efektu zciemnienia, a jeśli chodzi o to czy misiaczki cie za to nie mogą ukarac to nie jest tak łatwo, jeśli masz juz szyby atermiczne to jest klops, bo nawet najjaśniejsza szyba po piecowym przyciemnieniu może się już nie zmieścić w normach
ja pare dni temu wymieniałem przednią szybe i przy okazji dowiadywałem się o cene przyciemniania szyb. firma w ktorej byłem przyciemnia folią 3M , ewentualnie na prośbę klienta foliatec. Zwykłe 3M to koszt 100zł od szyby bocznej + 150zł za szybe tylną, czyli koszt 550zł. Lepsza folia, jakaś panther oraz black chrome to już większe koszta... ale zarówno trwalość jak i gwarancja sporo dłuższa... z tego co się dowiedziałem to te folie to juz koszt 200zl od szyb bocznych + 300 za tył, czyli 1100zł za przyciemnianie całego autka, ponoć foliami stosowanymi w auta z wyższej półki. Zreszta jakby nie bylo jesli ktos kupuje auto za 100tys zł to chyba te tysiąc czy tysiac dwieście złotych za przyciemnienie to niewielka kasa :). Wydaje mi się że te folie 3M to folia z wyższej półki, więc najprawdopodobniej za jakiś czas odwiedze tych panów i coś poprzyklejamy ;) .. no i na pewno nie wezme tej najtanszej foli, bo mam czarne auto wiec nie chce robic trupiary :), raczej bede obstawał przy tym black chromie tj najnowszej propozycji firmy 3M :)
Jeśli ktoś jest z okolic Ostrołęki (woj. mazowieckie) polecam zakład na ul. Jodłowej 24 (www.auto-folie.com.pl).
Profesjonalnie, z gwarancją i atestami. Mają także densytometr, więc możecie sprawdzić przepuszczalność światła. Koszty w zależności od pojazdu. Ja będę robił tam swoją Niuńkę w najbliższym tygodniu :)
Przednie boczne można przecież zrobić troche jaśniejsze niż tylne , ostatnio robiłem Nissana folią z Norauto 28% - czyli tylko 3% ponad dopuszczalną normę i wyszło całkiem spoko , w słońcu wydają się ciemniejsze niż w rzeczywistości i nikt za to dowodu nie zabierze . W moim autku też musiałem zciągać folię z przodu i właśnie się zastanawiam czy nie zrobić tej 28 procentowej i mieć spokój .
toli co ty piszesz, szyba ma normalnie koło 75 %, więc jak przyciemnisz folia 28% to masz 47 przy pomiarze, ato już nie przejdzie kontroli pozytywnie
zadna folia, nawet najjasniejsza nie pozwoli na pozytywny test. szyby audi i tak juz sa na "granicy"
no właśnie miro, w tym rzecz, na szybach a3 to nawet piecówka odpada
No skoro w serii ledwo mieszczą się w limicie to faktycznie każde przyciemnienie to ryzyko , widze że są lekko ściemnione ale że to aż 25%
A korzystał ktoś moze z usług firmy FOL-CAR www.folcar.pl jesli tak to prosiłbym o jakas opinie ewentulanie polecenie jakies firmy, która ładnie przyciemnia szybki dobrą folią w przystepnej cenie w obrębie Łodzi
Tak wygląda moja Niuńka po przyciemnieniu szybek :)
http://ejsymont.com/a3-club/update3_mini.jpg http://ejsymont.com/a3-club/update4_mini.jpg http://ejsymont.com/a3-club/update5_mini.jpg http://ejsymont.com/a3-club/update6_mini.jpg
netes bardzo ciekawie to wyglada. Jaka to folia i ile masz przepuszczalnosci?
Folia grafitowa Classis, przepuszczalność folii 35%, więc sporo poniżej dopuszczalnej, ale powiem szczerze, że widoczność w nocy absolutnie nie jest gorsza, a nawet lepsza bo mi się nic w szybach nie odbija. 35 to taki standard w zasadzie, większość ludzi, którzy przyjeżdżają robią 35, a nawet 15. Jednak 35 jest najpopularniejsza.
netes super to wyglada u ciebie ty masz przepuszczalność światła 35% czy przyciemnione na 35% bo to co innego chyba ? nie znam sie pytam dlatego bo dokladnie takie coś chce zrobić u siebie tylko że ja mam granatowy kolor? bedzie pasować ... no i jaka cena ile zapłaciłeś :)
Przepuszczalność światła to 35%, przyciemnienie 65% ;)
Do granatowego koloru grafit pasuje idealnie, ja mam perłowy fiolet. Zapłaciłem 400zł.
witam serdecznie! chciałbym usłyszec wasze opinie co do przyciemniania szybek w granatowym autku w 5 dzwiach no i raczej tylko tyl bedzie, bo z tego co przeczytalem udaje sie ale do czasu, a nie powiem ze mnie miski omijaja wielkim lukiem! może jakies foto.... pozdro4all