9W0 L VTV W/o car phone preparation/installation a co oznacza ten kod?
Printable View
9W0 L VTV W/o car phone preparation/installation a co oznacza ten kod?
w/o = without czyli brak instalacji pod telefon.
Panowie jak ogarnąć to aby wyświetliły się moje zapisane nazwy kontaktów gdy ktoś dzowni a nie ich numery tel?
Telefon: LG G5
Blue: ~335Q
Radio: Rnse ~193
przekopiuj kontakty na pamięć telefonu u mnie to pomogło z karty sim kontaktów nie widział natomiast po zrobieniu ich kopi w pamięci telefonu wyświetlana jest nazwa kontaktu a nie sam numer :)
aa nie muszą one być w telefonie ustawione jako "widok kontaktów z karty sim" chodzi o sam fakt żeby tam były, u siebie mam widok książki w telefonie ustawiony na- wyświetlaj tylko kontakty z pamięci telefonu ale wszystkie kontakty które są skopiowane na sim są wyświetlane z nazwy a nie samego numeru spróbuj być może tobie też to zadziała
Witam mam problem z połączeniem sie przez Bluetooth z telefonu do RNS-a
telefon znajduje moje auto ale przy próbie wpisania kodu 0000 lub 1234 wyswietla ze błędny kod
RNS-A mam poliftowego z przyciskiem MEDIA zna ktoś prawidłowy kod by sie połączyć??
Witam
Piszę tu bo po przeczytaniu różnych tematów ten wydał mi się najbardziej odpowiedni, jeśli moja przypadłość nie pasuje tutaj bardzo przepraszam.
Audi 2007r radio RNS-E + kierownica wielofunkcyjna
Mam problem z połączeniem BT i telefonem, mianowicie od jakiegoś czasu nie mogę się połączyć z BT auta (testowałem trzema różnymi telefonami) a podpinając się za pomocą programu VCDS i Próbą komunikacji z sterownikiem telefonu zamula się program i nie mogę wejść w sterownik a w pozostałe bez problem. Wszystko działało bardzo ładnie do momentu kiedy sprawdzałem świece żarowe nie wiem czy może mieć coś wspólnego jedno z drugim. możliwe żeby moduł telefonu padł??
Proszę o Pomoc
Z góry bardzo dziękuję
Sprawdź wtyczkę. Ja mam tak że jak jest zimno to Bluetooth mi się w ogóle nie włącza do czasu jak wpadnę w dziurę :P Latem problem n ie występuje lub występuje bardzo bardzo rzadko.
Niestety nie pomogło. Dziękuję za podpowiedź, BT dalej nie wykrywa i dalej muli VCDS-a jak próbuje się połączyć z sterownikiem telefonu....
jest szansa, ze modul uwalony. pewnie go odlaczales i podlaczales ponownie?
Znaczy raz tylko go wyciągnąłem obejrzałem i spisałem numery. Czy da się jakoś sprawdzić czy działa moduł BT?
- - - Aktualizacja postu - - -
Mokry nie był ani skorodowany wiązka też niczego sobie
Ja pytam czy odpiales wtyczki, czyli zasilanie w celu restartu. Moze byc uwalony, ale tez moze to byc kwesia przewodow. Najlatwiej spr jak bys podmienil modul. Ba, zdarzaly sie moduly z wada fabryczna.
U mnie jest tak, ze czesto dlugo sie lacze vcdsem, ale wsio dziala... tylko juz 3 mikrofony padly. Ale to nie ma nic do laczenia sie vcdsem i podlaczania telefonu.
Tak, odłączyłem akumulator i sprawdziłem bezpieczniki bez skutku. Przy próbie łączenia zostawiłem laptopa na 10 min i nie połączyło. Czy jakieś konkretne moduły miały wadę czy czysty przypadek? Mam moduł z końcówką K.
Dziękuje za zainteresowanie
........
8P0 862 335 L MY 2008 (North America)
8P0 862 335 K MY 2008 (Europe, sw 0340) -> may get replaced under warranty due to faulty firmware
8P0 862 335 Q MY 2008 (Europe, sw 0350)
8P0 862 335 R MY 2008 (North America)
8P0 862 335 N MY 2009 (Europe)
8P0 862 335 P MY 2009 (North America).........
No to własnie masz taki z wadliwym softem tak japisał ci MIro. Podmień na inny i będzie wszystko ci działało.
Dziękuję za odpowiedź. Czy polecacie jakiś konkretny model? chodzi mi o literkę bo szczerze czytałem i polecali Q. Będzie więcej funkcji niż w moim? bo tego to już nie znalazłem.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Jeszcze tak zapytam, pisał MIro obok numeru z moim modułem że można wymienić w ramach gwarancji myślicie że jest szansa czy wcale się nie łudzić?
Bardzo dziękuję za POMOC. Jutro zadzwonię do ASO zobaczymy czy coś wymyślą. Oczywiście jak będę coś wiedział to opowiem co i jak
Witam
Dziś zadzwoniłem do ASO Kielc i Warszawy, nie ma żadnych akcji serwisowych dla mojego auta. Szkoda ale chociaż spróbowałem. Teraz tylko trzeba poszukać modułu BT i wymienić samemu. A w VW nie mogą przeprowadzać akcji dla AUDI.
Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Jak zdobędę moduł to podzielę się rezultatami.
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły co można podziałać to poproszę .
Pozdrawiam
Witam ja mam nastepujące pytanie zakupiłem auto audi s3 2007r radia nie było założylem rns-e w podłokietniku przystawka na telefon była jak wcisne przycisk tel na radiu pisze telefon niedostępny jak vcds chce wejść w kanał 77 telefon nie łaczy sie czy to znaczy ze nie mam modułu blutootha ?
włącz telefon i szukaj BT AUDI lub sprawdź czy jest fizycznie pod siedzeniem kierowcy(pod dywanem)
szukałem telefonem i nie wyszukuje nic chyba ze ma to cos do tego że mam iphona ale na moje powinen byle jaki telefon wyszukać
Żadnego blutacza nie posiadasz .Zastosowano Ciebie inne rozwiązanie pod konkretnej marki telefon jest to tkz zestaw głośno mówiący i działa tylko po włożeniu telefonu do uchwytu .Jeszcze by trzeba było zobaczyć co to za przystawka aby coś więcej powiedzieć ...
dzięki za pomoc czyli pozostało poszukać modułu blutooth wraz z wiązką i zamontować a jeszcze pytanie najlepiej o jakich numerach moduł
Taniej telefon uwierz mi .
to jutro zrobię fotke przystawki i wrzuce
taka mam przystawkę https://zapodaj.net/d7d7e8774b8a5.jpg.html
No to jest przystawka do tkz zestawu głośno mówiącego który wykorzystuje radio i głośniki .Wiec albo szukasz fona albo blutu z okablowaniem. Podejrzewam że mikrofon jest w lampce podsufitki wiec ten wydatek Ci odchodzi .:p
czyli do tego musiał bym adapter dokupić i telefon coś takiego http://allegro.pl/adapter-telefonu-a...043266411.html
Dokładnie coś takiego :dwarf:
Witam
Jakiś czas temu prosiłem o pomoc w poszukiwaniu problemu z Bluetooth. Kupiłem moduł z końcówką "Q" i po podłączeniu zonk, telefon nie wyszukuje Auta. Po Podłączeniu VCDS można wszystko sprawdzić wiec moduł działa. Próbowałem różnymi telefonami i brak reakcji. Czy moduł który kupiłem może być uszkodzony? czy potrzeba mi zrobić jakąś adaptacje ?
Prosze o pomoc i z góry dziękuje za zainteresowanie
Pozdrawiam
A kolega chyba zapomniał że istnieje takie coś jak kodowanie sterownika (modułu) i to jest jedna z przyczyn problemu.Radio lub nawigacje też trzeba zakodować pod telefon ,bo nie wiem co tam masz w tym swoim aucie.
Witam
Moduł już przekodowany ale kolejny problem tego typu iż po wpisaniu pinu 0000 wywala że błędny a jak wpisuje 1234 to zero reakcji.
mam Rns-e w wersji high + wielofunkcyjną kierownicę instalacja fabryczna. Sds działał na starym sterowniku za nim ten się skończył a na nowym zero reakcji.
Stary moduł z końcówką K nowy już z Q, jakieś porady?
Pozdrawiam
Pisałem już wcześniej wchodzisz w bloki aby sobie zmienić sobie kod wiec nie dziwi mnie to że po wpisaniu 0000 lub 1234 masz taki problem.Sterownik musisz sobie zakodować na pełen can nawet diagnostykę jeśli chodzi o A3 8P liczba 4 .Bo to też może być tym iż się nie chce połaczyć
0xxx?xx: Installation List
1 = Diagnostics via CAN
2 = Multi-Function Steering Wheel, Diagnostics via CAN
3 = Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via CAN
4 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via CAN
5 = Diagnostics via K-Line
6 = Multi-Function Steering Wheel, Diagnostics via K-Line
7 = Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via K-Line
8 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via K-Line
Problem Rozwiązany Dziękuję za Pomoc
Kolega Oliwier08 dużo pomógł za co mu dziękuję
Już po kodowaniu jak napisałeś był taki problem ale chwila przerwy i restart pomogły. Działa aż miło
No i gitara jak to mówi Ferdek :thumbright:
Słuchajcie może to abstrakcja ale... W Audi A3 8L montuję RNS-E. Mam też do dołożenia moduł Bluetooth. Zastanawiam się jaki moduł mogę założyć żeby wszystko działało jak należy. Na forum VW Touran wyczytałem że nie wszystkie moduły Bluetooth działają z wyświetlaczami starego typu czyli tymi czerwonymi.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...e_Retrofitting
Czy jest jakaś lista modułów do A3 8P która wspomina o wsparciu czerwonych wyświetlaczy np w modelach przedliftowych?
A może ma ktoś w A3 8L zainstalowany jakiś moduł Bluetooth który jest w wersji High i może podrzucić jakąś listę kompatybilnych modułów?
tu masz listę/kodowanie/podłączenie
https://www.a3-club.net/forum/showth...luetooth/page8
Jak najłatwiej/najlepiej wybierać z poziomu kierowniczy/RNSE ulubione lub najczęściej wybierane numery telefonów?
Bo teraz jak wchodzę z kierownicy to wchodzi mi to książki telefonicznej i za każdym razem muszę szukać konkretnego kontaktu.
TAPATALK
Pytanie :)
Mam System BOSE z Symphony II Mutlifunkcja 4 ramienna z modułem BT 8P0862335D, od jakiegoś czasu moduł wybiórczo łączy się z telefonem, czy macie jakieś rozwiązanie / spotkaliście się z czymś takim?
Odpinałem Akumulator, sprawdzałem wtyczki rozkręciłem moduł poodciskałem przedmuchałem i dalej tak samo.
Drugie pytanie czy mogę zamiast 8P0862335D wrzucić moduł 8P0862335H lub 8P0862335Q zwykła przekładka 1 do 1 czy to będzie działać, ewentualnie jaka jest różnica
Każdy innym można założyć różnice są tylko takie że jeden moduł tkz bida nie zaczytuje książki telef., z telefonu wyświetla tylko aktualne połączenie drugi tkz bogatszy zaczytuje i zapamiętuje książkę,wyświetla połączenia telef. ora je zapamiętuje .Lista jest jakie są moduły oraz ich funkcje 8P0862335Q i 8P0862335H ma tkz full opcje .
Jakby ktoś zastanawiał się nad zakupem modułu z końcówką C to wygląda to następująco.
Moduł działa poprawnie z iPhone'm 5S, nie zauważyłem problemów z połączeniem czy pobieraniem książki.
Książka jest na zegarach i w nawigacji. Zastanawia mnie tylko czy tak już jest czy ten moduł tak ma, że książka jest pobierana z każdym połączeniem przez bluetooth (raz pobrana nie zapisuje się)
Kodowanie
W przypadku 8P0862335D jest dokładnie tak że pobiera za każdym razem.
Witam. Potrzebuję pomocy.. otóż chciałbym się dowiedzieć czy moje auto posiada moduł bt. W rns-e, w zakładce Tel. Na zielonym tle wyskakuje komunikat telefon is not instaled. Śmiem wnioskować , że auto jest w ten moduł wyposażone.. gdyż poprzednia właścicielka miała zaimportowaną pełną książkę telefoniczną. Gdy próbuję wyszukać urządzenie.. mój telefon po prostu go nie widzi.. Auto jest z 2007 roku wyposażone jest w kierownice multifunkcyjną i mikrofon przy podsufitce. Proszę o pomoc.. możliwe , że moduł ten trzeba auktywnic vcds? Bo z niewiadomych przyczyn zmieniło się kodowanie? Jestem zielony.. Pomocy :x
Wsiądź do samochodu, odpal go, włącz bluetooth w telefonie i wyszukaj urządzenia. Jeśli bluetooth w rnse działa i jest podłączony to będzie na liście urządzeń
aczy teefesi dwa zero
Jeśli masz to na liście wyświetli się audi uhv i 4 cyfry.
Chodzi o to .. że nawet po odpaleniu nie widzi mi tego modułu..
skoro sie nie wyswietla, to nie masz modulu. mozna sprawdzic czy jest fizycznie pod siedzeniem kierowcy lub podlaczyc sie vcdsem.