bilstein b4 w zupełności wystarczy
będzie niżej i nie straci na komforcie a i kasa zostanie w kieszeni
Printable View
bilstein b4 w zupełności wystarczy
będzie niżej i nie straci na komforcie a i kasa zostanie w kieszeni
Ale bedzie sztywno? Bo ma byc:) no i to -30mm to wartosc graniczna chyba poprawnej pracy.
jak chcesz beton to kup gwint
miałem b4+pro kit i było bdb i amory nie dostawały aż tak po tyłku
w sumie do tej pory auto śmiga na takim zawieszeniu i jest ok
A jak to jest z tym optymalnym punktem pracy amorka? Bo b4 jest pewnie pod obnizenie standart czyli -16mm. To pod -30mm nie lepiej kupic jakis krotszy? I jakby mogl ktos w skali 1-10 napisac jaka twardosc amortyzatorow: seria, b4, b4 sport, kayaba ultra-sr i cosc jeszcze:)ja jednak troche na kayabe sie napalilem...
Reasumując, taki zestaw będzie ok?: http://allegro.pl/bilstein-amortyzat...608878100.html
Cenowo, aż ponad 2 razy taniej niż kayaba ultra. Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Jeszcze szybkie pytanie, czy to możliwe, że coś mi właśnie w amorku stuka? Przy małych prędkościach najbardziej czuć, na policjantach, czy dołach. Dźwięk pojawił się po naprawie zawieszenia:)
tak będzie dobry
zmieniając amortyzatory wymień również poduszki i łożyska przednich i daj nowe odboje P+T/jak robić to porządnie i całość i stuki ustaną(ale to nie o tym temat)
Temat wałkowany ale zapytam dla pewności Audi a3 8L 1,6. Chce wymienić wszystkie amory, sprężyny zostają seryjne co kupić BILSTEIN czy Sachs ?
sachs advantage
my trochę bilka posprzedawaliśmy i generalnie problemu nie było ale niektóre klientom stukały.
Jakkolwiek czy sachs czy bilek - dobry towar.
Potrzebuje pomocy w doborze amortyzatorów na tył do a3 8p 2.0tfsi quattro sportback. Ori siedzi zawias sportowy, teraz sa sprezyny -30mm sparco nr. 305378. Sachs podaje dwa numery 311007 i 311009. A bilstein Kod: 19-127439. Proszę o pomoc które będą pasować. Jesli macie numery przodu to tez się przydadzą.
wrzuć vin zerknę w wolnej chwili.
Vin wauzzz8p05a047806
311009
masz z tyłu.
A te bilstein tez będą pasować Kod: 19-127439 ?
Kupilem A3 po lekkim dzwonie z przodu... mimo braku uderzenia w koło jest jednak ono troche krzywe. Oprócz tego podczas jazdy przy bardziej gwałtownych ruch.ach kierownicy słychać takie lekkie zgrzyty, trzaski. Mechanik twierdzi, żeby wymienić amortyzator i zwrtonice razem.
tak czy inaczej auto ma przebieg 8tyskm. Wg mnie trzeba więc kupić nowy amortyzator, żeby był na podobnym poziomie co drugi.
Czy w takim przypadku można kupić zamiennik?
W Jakie zamieniiiki warto celowac?
Czy mając z jednej strony zamiennik a z drugiej oryginał zaiweszenie może pracować niestabilnie?
@elemenateur
Czy masz w ofercie takie amortyzatory? Mozesz podac cene?
czy bilstein b8 bedzie dobrym wyborem przy obnizeniu ok 60mm od serii?
b8 to jedyny wariant albo gwint bo to duuuże obniżenie :)
Jaki u mnie siedzi Amor? 50 czy moze 55? Audi A3 Sportback 1.9 tdi BKC (WAUZZZ8PX5A084975)
1K0 413 031 AT
50mm z tego co widać.
Pozdrówki!
Witam. Mam pytanie związane z przednimi amortyzatorami do Audi A3 1.9 TDI ASZ quattro.
Czy różnią się amortyzatory do wersji z quattro z wersją bez?
Na niektórych aukcjach na sprzedaż są amortyzatory w których wyszczególnione są różne modele aut i pisze że pasują do quattro i do ośki.
W sklepie znów w programie wyskakuje im że amortyzatory się różnią, zaś na forum facebookowym jeden powiedział że się nie różnią niczym ale nie miał żadnych konkretnych argumentów. Niestety jak to quattro, cena amortyzatorów troszkę się różni więc może wypowie się tu jakiś konkretny specjalista.
Mam dylemat.
Aktualnie sprezyny w autku to H&R -35mm. Jakie amortyzatory bylyby najlepsze do tego bo poki co smigam na serii? Wersja bez Q.
Chcialbym cos dobrego wlozyc ale nie mam pojecia co.. :confused:
wystarczy aż nadto
http://allegro.pl/bilstein-amortyzat...608878100.html
http://allegro.pl/bilstein-amortyzat...054231748.html
i podczas zmiany dodatkowo poduszki i łożyska amortyzatorów z przodu do wymiany
Dzieki sliczne.
Tez założyłem te amorki i jest spoko :) tylko bądź świadomy iż pójdzie autko około 1cm do góry na nowych amorach + poduszki
Wysłane z Galaxy RS4
Haha teraz juz mleko wylane bo zamowilem ale spytam: na zawsze czy po jakims czasie sie uloza i wroci wszystko do normy? :P
dokładnie trzeba troszkę poczekać aż się ułoży ale u mnie na pierwszej A3 było tak
http://i.imgur.com/Zx3KMBT.jpg
http://i.imgur.com/w8btxFh.jpg
Nie ma zle, dzięki za podgladowe foto.
Witam czy moglby mi ktos pomóc z doborem amortyzatorow wiem ze mam wersje ambition wiec fabrycznie obnizona , a na aukcjach nic o tym nie pisza do jakiej wersji czy to znaczy ze nie ma znaczenia , dodam ze interesuja mnie amortyzatory firmy kyb
W wersji ambition sa tylko sprężyny inne. Amortyzatory sa takie same jak w attraction 🙂
Do sprężyn -50 jakie polecacie amorki? Czy lepiej przy takim obniżenu rozejżeć się za gwintem np KW?
Bilstein b8, lub jeśli ma być tanio to bilstein b4 sport lub mts technics.
Witam,
jestem przed zmianą amortyzatorów z przodu. Seryjnie mam zawieszenie -16mm. Wybór padł na Bilstein B4 Sport. Waham się czy zawieszenie nie będzie za sztywne? Jaka w konkretna różnica między B4 a B4 Sport? W jednym ze sklepów uzyskałem informację że B4Sport nie są dedykowane do mojego samochodu??
Wszelkie informacje, opinie będą bardzo pomocne.
Witam
Wczoraj przy wymianie opony zobaczyłem, że z amorka przedniego cieknie mi olej... niestety przyjdzie mi wymienić.
Jestem laikiem nie wiem na jaki, co będzie dobre, kompletnie nie wiem nic.. Chciałbym, żebyście polecili coś doobrego i wytrzymałego, niestety jeżdze do pracy po dziurach i t nie jest super piekna droga. Obecnie te amortyzatory są bardzo sztywne, twarde, podobno bardziej wytrzymałe, ale nie wiem... jak widać nie wytrzymalo.
Audi A3, 8L, 1.8T (150KM) 2002 rok, AUM
VIN: WAUZZZ8L42A071213
Pomoze ktoś?
dominik0408 post #223
ja nie miałem takich odczuć z mini i dla mnie to bdb amortyzatory pod względem ceny i jakości
witam , jednoznacznie ktos pomoze w kwestii amortyzatorw do S3 8l BAM. co mozna kupic jakie nr katalogowe ? bo w sklepach daja do zwyklych a3 quattro lub tt .
Panowie montował ktoś zwykłe Bilsteiny B4 (nie sporty) albo Kayabe 334812 pod zawias ambition w 8L ?
Jak to się sprawdza po czasie? Marcin z pro-choice się twardo upiera na b4 sport przy tym zawiasie, a niektórzy piszą że mają zwykłe B4 w zawiasie -30 i dają radę..
Chodzi o przednie amorki, tył wymieniałem 3 lata temu i zdaje się na zwykłe B4
Co wy byście wybrali ?
Montuj monroe reflex, większość esek na forum na takich amorach śmiga gdzie zawias jest jeszcze niższy niż w ambition i polecają.
sachsy gazowe mam i polecam
panus1 miałem b4 zwykłe na ambition a później na pro kit -30mm i dal mnie bdb połączenie
Witam!
Wczoraj po sprawdzeniu zawieszenia na stacji diagnostycznej okazało się, że lewy przedni amortyzator jest słaby.
Oś przednia:
Tłumienie w [%] lewy: 45%, prawy: 78%
Tłumienie w [Mm] lewy: 54Mm, prawy: 22Mm
Oś tylna:
Tłumienie w [%] lewy: 81%, prawy 81%
Tłumienie w [Mm] lewy: 24 Mm, prawy: 24Mm
I stad moje pytanie: wymienić tylko lewa stronę czy cały przód?
Jakiej firmy będą najlepsze?
nr vin to WAUZZZ8P76A126780
wymieniać parami
Witam stoję przed zakupem amortyzatorów na przód i tył lecz juz zgłupiałem jakie beda pasować.
A3 8l 1,8T Quattro 2002r
wrzuć mi vin to Ci z tym pomogę.
Prosze: WAUZZZ8L82A050459
przód - 1J0 413 031 CQ
tył - 1J0 512 011 BH
oczywiście pod sportowy zawias.
witam. muszę kupić przednie amortyzatory do S3 8L, mam sprężyny eibach, jakie polecacie?
optymalnie b8 ale jak ma być taniej trzebaby poszukać jakiegoś kompromisu :)