dobre ;)
a pytanie do posiadaczy Samsunga Galaxy i5700 (chyba ostatnie) - jak się aktualizuje system android? np. jakbym zakupił i byłby 1.5 a chciałbym 2.1 oraz jak z baterią? 1500 mah powinno pozwolić chociaż na 2 dni zabawy :D
Printable View
Bez problemu zaktualizujesz do 2.1 odinem, zajmie Ci to może z 5-10min. Mi starcza idealnie na 2 dni, tzn. pewnie by jeszcze z pół następnego dnia uciągnął, ale nie ryzykuje, że jak będzie mi potrzebny telefon to nagle padnie.Cytuj:
a pytanie do posiadaczy Samsunga Galaxy i5700 (chyba ostatnie) - jak się aktualizuje system android? np. jakbym zakupił i byłby 1.5 a chciałbym 2.1 oraz jak z baterią? 1500 mah powinno pozwolić chociaż na 2 dni zabawy
Aczkolwiek są osoby, którym i trzyma około 4-5dni, ale nie wiem jak Oni to robią:P
Obecnie jadę na symbianie i E51 (b.udany telefon) ale ona już jest mechanicznie wymęczona i trzeba zmienić. Chciałem N97 mini, ale recenzje nie były jakieś rewelacyjne, a Symbian ma coś co mnie ostro wkurza - wewnętrzne przeglądarki plików mieszają wszystko w jeden b..... więc żeby wybrać dzwonek dla kontaktu, przy kilkunastu mp3 do słuchania, jakieś dzwonki i inne pliki - trzeba anielskiej cierpliwości by doscrollować/dopchać się do tego pliku który chcecie. Symbian nie wie co to są katalogi :(
Więc co sądzicie o HTC Desire? generalnie zacząłem czytać o Androidzie, wcześniej nastawiony na HTC HD2 ale ten przestarzały WM 6.5 który mam już w niegsm-owym MIO 560 a który mnie generalnie przez ten system wkurza (jest wolny). Miałem wrażenie że żadna platforma mi nie odpowiada, namnożyło się tego, sprawdzałem też to mimo-linux coś tam w Nokii N900 i to jest dopiero kicha. Android wydaje się najbardziej rozwojowy.
A HTC Desire jest chyba obecnie najlepszym smartfonem z tym systemem (?)
Dzięki Panowie za odpowiedzi odnośnie pisania smsów... Ja także pisze ich sporo (czasem nawet 70 dziennie wychodziło) i nie jest to moje hobby :P
Musiałbym znaleść kogoś kto by mi pozwolił chwilę się pobawić Androidem i smsami oraz pokazałby mi ciekawe opcje w Galaxy czy w Wave...
Hmm... Ja w N97 kataloguję mp3, filmy, foty...
fredi.master, ale mnie chodziło o taką sytuację: masz katalog z mp3, masz osobny z dzwonkami czy innymi multimediami i jest manager plików i widać to w nim ładnie i składnie, prawda? w katalogach. tu się zgadza, ale ja o czym innym
ok, włącz playera multimediów, czy galerię - otwiera się całość zbiorów, tzn. wszystkie pliki mp3/wav czy też wszystkie graficzne w jednym. To samo jest jak spróbujesz ustawić indywidualny dzwonek dla danego kontaktu, trzeba się przebijać przez cały alfabet i wszystkie pliki, nie da się wybrać katalogu. Mocno wkurza.
M4ciek, najnowocześniejszy raczej jest Samsung Galaxy S, tak mi się wydaje;)
A co do symbiana, znam ten problem, też mnie to wkurzało;/
fredi.master, Twoja liczba sms'ów według James'a to pewnie już pod nałóg podejdzie ;) Podejdź może do jakiegoś salonu ery czy innego operatora, że chciałbyś telefon przejrzeć bo chcesz abonament założyć;P Potem zrezygnujesz, albo się zastanowisz;P Ewentualnie do Vobisu;)
James nie rysuje Ci się ekranik w Wavie ? Nosisz bez żadnych futerałów itd. ?
Od 3 dni jest futeral.
http://www.telefon.de/images/big/krusell_75473.jpg
przedtem nosilem bez futeralu i sie tez nie podrapal:)
http://www.youtube.com/watch?v=6orkAr79g8c
no mialem sie odezwać kiedy dojdzie do kolegi galaxy, wiec ma go juz kilka dni i powiem szczerze zajefajny fonik,szczerze polecam
Tak z ciekawości.. ma ktoś może Motorolę Milestone?;) ogólnie wszędzie gdzie nie czytam, każdy zachwala ten telefon..
Przyszedł Wave, naprawę polecam to już nie jest ten sam Samsung co kiedyś jest naprawdę świetny
No ja miałem przez ponad rok 5800Xm i była naprawdę super ale zaczęła się wieszać. Zmiana softu nic nie dawała. Wiec postanowiłem zmienić phona. Kupiłem SE Xperia x10. I jest porostu rewelacyjny. Zamiast symbiana Android który jest bardziej stabilny i jest więcej ciekawych aplikacji niż na Sym. Sygnał z navi łapie ok 20sek
ja w zeszlym roku, jak tylko 5800xm weszły na rynek, wzialem sobie w abonamencie, ale sprzedałem zaraz po miesiacu, bo telefon beznadziejny, do tego przy brandowanym sofcie nie bylo aktualizacji do tej wersji z pulpitem jak 5530xm.
A do mnie jedzie juz i5700, zobaczymy jak się sprawuje Android, bo podobnie jak ty miksow wczesniej siedzialem na symbianie ciagle, ale ten system mnie zaciekawił...
Mam dylemat co wybrac. Galaxy 7500 czy Htc Wildfire? Duzo sms nie pisze, najczesciej rozmawiam, aparatu uzywam sporadycznie. Dla mnie najwazniejsze rzeczy to bateria, obudowa(dobrze jak jest metalowa), wifi i jakosc wykonania. Wkurza mnie jak po kilku miesiacach biorac do reki telefon trzeszcza plastiki :P
ja mam i5700 od wczoraj - no jestem zdumiony tyle powiem, a to co zwie sie android marketem jest mega kosa, bo SKLEP OVI to hahaha porażka jednym słowem. Ja jestem zadowolony, android póki co mnie zaskakuje, polecam :D
SE XPERIA X10. Jestem mega zadowolony. Zrobilem odrazu aktualizacje softu. Smiga 100 razy lepiej niz Symbian. Stabilny Szybki. Teraz musze wgrac navi. Bo w autku nie mam przenosnej. Wyswietlacz 4" robi wrazenie. Aparacik 8,1mpx robi super fotki dzieki mechanizmowi CYBER SHOT. Z AF. Co do baterii to nie wiem ile trzyma bo dopiero formatuje. Ale dam znac. PS Caly ten post napisany jest z telefonu w niecale 3min
Ja tez zamierzam zmienić orange na playa.
Z tym że ja nie używam telefonu służbowo i płace małe rachunki.
myślałem nad abo longplay49 albo longplay59 (przecena z 69) Ten drugi kusi rozmowami za darmo w sieci PLAY na zawsze.
Tylko nie mam pojącie jaki telefon wziąść... nie znam sie na tym.
Chce żeby bateria długo trzymała i w miare fajnie wyglądał. Obecnie mam nokie E50 ale już mi sie znudziła. :D Może mi ktoś coś poleci ? Sorry Arturo że tak się wciąłem w Twój temat.
e51 ;] dlugo trzyma bateria, poprawiony glosnik, navi, wifi...to co potrzebne w tel ;d
neo, chyba miałeś na myśli E52, ale to nie o tym temat... E51 sam używam, ale to już niestety przeżytek (choć tak dobrego modelu Nokii jak ten nie widziałem od czasów 6310i)
taaa E52 :D sorka za blad :)
Mówicie że E52 jest niezła ? Hmm gdzieś mnie nie przekonuje wyglądem.
Zapomniałem dodać że bardzo ważne zeby miała bluetoucha bo mam głośnomówiacy przez BT w audi. Ale ten model na pewno ma BT.
Kolega mi właśnie przed chwilą polecił nokie 6500 albo 6700. Tą 6500 widziałem bo miał przy sobie i bardzo solidnie wygląda.
6500 slide? toż to jest model ciekawy, jak już się popsuje to już koniec. Podobno 6700 też jest tego typu niestety :/ chociaż to niezły telefon :D
ja uparcie polecam e72 :)
No może i fajny ten E72 ale te klawisze to trzeba zapałką wciskać czy jak ? :D
dla mnie te klawisze są na prawdę bardzo wygodne, bateria długo trzyma i w ogóle :) Weź do ręki e72 albo e71 bo to prawie to samo i zobaczysz. jeden dzień max i piszesz komfortowo :)
zadaj sobie pytanie, czego oczekujesz od telefonu ? bo tyle dostaniesz odp ile osoba na forum.
Wg mnie może być nawet rozsuwany albo nawet z klapką lub stanardowy - tak zwykły. Ale te kombajny jak E72 - mnie akurat osobiście nie podchodzą, tak samo jak te z wielkimi ekranami dotykowymi.
Żeby tylko nie trzymał dzień czy dwa - tylko nieco dłużej albo jak najdłużej :D
No i tak jak mówiłem - BT żeby miał koniecznie - potrzebne do głosnomówiącego w aucie.
Może mieć dobry aparat, taki bajer jak latarka też mile widziany.
Reszty wogóle nie używam, żadnych navi, muzyki, netu. Staroświecki jestem :D
to e52 Ci się spodoba :)
no to ja trzymam za e52 :)
mialem htc hero - chcialem cos nowego...ale zaczelo mnie irytowac pisanie podczas jazdy, macanie po ekranie itd :D sprzedalem kupilem E52 i jestem baaardzo zadowolony.
neo poczekaj 3tyg bede dostawal telefon to ci sprzedam
ja zostaje przy e52 wlasnie.
przeciez ja mam E52 :D
to E52 i tyle w tym temacie.
Mówicie że E52....W sumie nie zła chyba będzie.
A ona ma obudowe plastkowa czy metalowo-plastikowa ? Solidna jest ?
W tym abo co mnie interesuje Longplay 69 musze dopłacić do niej 149zł.
Jeszcze waham sie nad 6720 Classic. Bo jest za 1 zł a ma aparat 5Mpix, a E52 ma 3,2Mpix.
Z rozsuwanych jeszcze jest fajna E66 ale też spora dopłata bo 199zł . Raczej odpada, wole coś do audi kupić :D
Pisze to tylko po zapoznaniu sie z katalogiem z playa.
e66 nie polecam. mialem i sie czesto wieszala do tego to rozsuwanie zepsulo
Dzięki za radę. Ale i tak za duża dopłata i E66 odpada.
http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/3699/3829/1362/0/
E52 bardzo długo trzyma bateria, ale 6720 Classic też nieźle. Oba lepiej niż moja stara E50.
Aparat lepszy w 6720 i nie musze dopłacać. Za to E52 ma jeszcze WiFi. Musze wybrać między tymi modelami ale to może ostatecznie sie zdecyduje jak je obejrze w salonie.
Chyba że mi jeszcze coś polecicie ?
EDIT: Jest jeszcze Nokia C5 za 1 zł w tym abo, nie złe parametry ma ten fon ! :D
Masakra z tymi telefonami :D
Ja tez w krotce przechodze do play i decyduje sie na ktorys z abonemantow biznesowych. Wiecej minut niz dla indywidualnych, np w takim abonamencie 75zl masz znizke 20% na caly okres umowy plus 50% przez 13 miesiecy. Biore takiego HTC Wildfire za 1zł, opylam go za 900zl i kupuje nokie e52 plus zostaje troszke kaski :P
pamietajcie ze w biznes, za sms placi sie dodatkowo :D jak mnie pamiec nie myli :D
Wy ale sie bawicie , telefony przenosne macie . Ja nadal przy stacjonarnym , malo tego krece numery jeszcze :D nie dusze tylo krece se :D
oj nie mów ostatnio jak Cię widziałem to miałeś automat Tepsy na plecach :P
niczym lidka telegrafistka z 4 pancernych i pios ::P
mój brat ma 6700. jest ok jeśli chodzi o baterie. czasem sobie puści muze z tel przez BT w samochodowym radiu. no i jest lekka i fajnie leży w reku.
fajny telefon, zrobiony ze stali i hartowanego szkla. Zero funkcji. Do dzwonienia i wysyłania SMS. Ma tam agps ale raczej nie nadaje sie do stosowania. Uważam ze jesli ktos nie szuka smartfona to jeden z najlepiej wykonanych fonów. Jakościowo trudno go z czymkolwiek porównać. Następca serii 8XX Noki. Chyba ostania fajna Nokia.
Z zewnątrz wykonany fajnie, ale jest to jeden z najbardziej awaryjnych telefonów jakie znam. Co trzeci prędzej czy później trafi do serwisu. Najgorsze jest to, że serwisy Nokii nawet nie potrafią tego telefonu naprawić. Miałem przypadek, że serwis 3 razy wymienia; płytę główną i na każdej telefon nie działał poprawnie:( Podsumowując telefon niezły, ale z trafieniem na bezawaryjny egzemplarz to jak z wygrana na loterii.
moja mama ma 6700 po roku czasu zaczyna sie psuc wlaśnie bedzie zanosic na gwarancje wylaczal sie sam a teraz sie wylaczyl i nie da rady wlaczyc..
Moja żona ma 6700 fajny telefonik bateria słabo trzyma max 2 dni ale plusem jest to że do pełnego ładuje się w 30 min no i jak naraie bezawaryjna, fajne zdjęcia robi i gps szybko łapie sygnał
zależy jak kto trafi. Tak samo jest z samochodami. Jeden jeździ i nic się nie dzieje , a innym co chwile się coś sypie.